sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

nu
nu
0 12.07.2017 22:52:07

Konec za domžalsko legendo z veliko začetnico: S klubom osvojil vse šest lovorik, zdaj pa pomahal v slovo

Grega Wernig
Od nogometa se je poslovil nogometaš, ki bo ostal z zlatimi črkami zapisan v zgodovino Domžal.

Od osamosvojitve Slovenije dalje je v dresu Domžal igrala kopica vrhunskih nogometašev, med slednje pa zagotovo sodi tudi Wilson Aparecido Xavier Júnior. Brazilec, ki vam je zagotovo precej bolj poznan kot zgolj Juninho, je ne nazadnje edini, ki je z domžalskim klubom osvojil vseh šest lovorik! To je dovolj dober razlog, da bo za vse večne čase ostal z zlatimi črkami zapisan v zgodovino prvoligaša, ki domuje ob Kamniški Bistrici. Ampak vsega lepega je enkrat konec in 33-letni Juninho je sprejel odločitev, da je zanj napočil pravi trenutek, da kopačke obesi na klin.

"Nisem se kar naenkrat odločil, da bi končal kariero. Ni prišel dan, ko bi rekel, zdaj je pa konec. Ob koncu minule sezone se je moja pogodba iztekla in trener mi je rekel, da v prihodnje ne računa več name. Jaz sem želel nadaljevati, a če trener ne računa nate, potem se moraš odločiti, kako naprej. Takšen je nogomet. Spoznal sem, da je čas za konec," je za uradno spletno stran Domžal povedal Juninho, ki je v Prvi ligi Telekom Slovenije odigral 197 tekem, na katerih se je 26-krat vpisal tudi med strelce.

"Pri 33 letih sem prepričan, da bi lahko vsaj še štiri leta igral nogomet na najvišji ravni. Prišlo je do tega, da ne bi mogel več igrati v dresu Domžal in glede na mojo starost je zelo težko pričakovati novo ponudbo iz tujine. V Sloveniji prav tako nisem videl smisla igrati za kakšno drugo ekipo, saj se klubi le stežka prebijajo skozi sezono in s finančnega vidika bi bila selitev v novo okolje zelo negotova. Na podlagi svojega statusa v Domžalah in vsega kar sem preživel tukaj sem se odločil, da je prav, da sem v Sloveniji igral le za Domžale. Te prijetne zgodbe nisem želel pokvariti s prestopom v katero od drugih slovenskih ekip. Bilo bi preveč negotovo in verjamem, da sem se odločil prav," je dodal Juninho, ki si je v Sloveniji ustvaril družino in bo tukaj živel tudi po koncu kariere.

Nogometu bo ostal zvest še naprej, prav tako Domžalam. "Z vodstvom kluba se že dogovarjamo, da bi ostal v klubu in prevzel neko novo vlogo. Trenutno še nismo vsega dorekli, ampak na začetku se bom verjetno pridružil mladinskemu nogometnemu centru, kjer bom delal z otroki. Zelo rad imam otroke in všeč mi je delati z njimi. V prihodnje pa bi rad delal tudi na članski ravni. Rad bi svoje izkušnje iz nogometne kariere prenašal na mlajše. Prepričan sem, da bomo v obojestransko korist našli primeren položaj zame. Seveda pa bom moral začeti z ničle in se razvijati, tako kot sem se v nogometni karieri. Veselim se že novih izzivov," je še dodal Juninho, ki bo 31. avgusta organiziral tudi po njegovih besedah spektakularno poslovilno tekmo.

juninho gw
Grega Wernig

Značke: nk-domžale, juninho

Članki iz rubrike