Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

jb
jb
0 21.06.2017 10:30:57

Bo Bišćan posloval s Kekom? Želja Olimpije tudi 'zlata rezerva in deklica za vse' hrvaškega prvaka Rijeke

Martin Metelko
Na seznamu želja Olimpije se je znašel naslednji nogometaš.

Prvi evropski nasprotnik Olimpije v sezoni 2017/18 je že znan, precej večja neznanka pa je, s kakšnim kadrom se bodo zmaji podali v prihodnje leto. Za zdaj prestopni rok v Ljubljani ni bil kaj prida spektakularen, bi pa zato že v kratkem zeleno-beli javnosti predstavili novo moč. In novega tujca.

Čeprav sta zmaje že okrepila Goran Brkić in Tomislav Tomić (oba sta doslej igrala v državnem prvenstvu Bosne in Hercegovine), ki se najbolje znajdeta na sredini igrišča, se je Igor Bišćan več kot očitno ogrel še za enega vezista. Kot so nam sporočili novinarski kolegi iz vrst Sportskih novosti, želi novi trener Olimpije v svojo jato pripeljati tudi Daria Čanađijo.

Gre za 23-letnega centralnega vezista, ki se bolj kot v napadalnih akcijah znajde v branjenju lastnega gola. Kariero je začel pri Slaven Belupu iz Koprivnice, leta 2014 se je preselil k Rijeki. Takoj zatem so ga Rečani poslali v sosednjo Italijo, kjer je dve leti preživel pri Spezii, torej klubu, ki ima istega šefa kot Rijeka – Gabrieleja Volpija. Na Apeninskem polotoku je Čanađija odigral 35 tekem, vse v drugoligaški konkurenci, na katerih se je med strelce vpisal dvakrat. Na Rujevico se je nato vrnil pred začetkom pred kratkim končane sezone in prispeval svoj delež k zgodovinskemu naslovu prvaka Rijeke.

24 TEKEM, A VSEGA 286 MINUT
Ob tem je sicer še kako zanimivo, da čeprav je v pretekli sezoni odigral 24 tekem, kar zagotovo ni malo, ga Matjaž Kek niti enkrat ni uvrstil v začetno enajsterico! Čanađija je bil od začetka do konca zgolj njegov joker s klopi. No, toda z nje je prihajal bolj kot ne pozno, saj njegova skupna ligaška minutaža za sezono 2016/17 znaša samo 286 minut. V povprečju je torej na igrišču preživel zgolj dobrih deset minut na tekmo. Njegova statistika pa je ostala prazna: v polno ni meril niti enkrat.

"Zanimanje vlada tudi za Čanađijo. Zlata Kekova rezerva in deklica za vse je tarča Olimpije in povsem normalno je, da novi trener Igor Bišćan dobro pozna kvalitete reškega vezista, ki ga Slovenci želijo pripeljati na posodo," pravijo pri Sportskih novostih.

dario canadija
Srđan Vrančić/CROPIX

Članki iz rubrike