stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 21.06.2017 07:47:06

Kot strela z jasnega - Dino Hotić zapušča Maribor! Kupec? Ugleden. Odškodnina? Zares sijajna!

Grega Wernig
Navijači vijoličastih z nestrpnostjo pričakujejo novice o kakšnem prihodu v Ljudski vrt. Nova sezona se z nestrpnostjo približuje, prvi evropski dvoboj z Zrinjskim je oddaljen le še tri tedne, zato bodo morali Štajerci počasi popolniti kader. Toda ...

Za zdaj vrste pod okencem Prihodi ni, je pa zato toliko daljša vrsta pod okencem Odhodi. In naslednji, ki bo skorajda zagotovo zapustil Maribor, je Dino Hotić. Težko bi rekli, da je za nizkoraslim vezistom sanjska sezona, v kateri je tako zelo opozoril nase, da so se evropski klubi začeli tepsti zanj. Pravzaprav se je Dino Hotić pod Kalvarijo iz Krškega vrnil kot nekakšen odrešitelj vijoličastih, kot naravni naslednik Agima Ibraimija, a je precej razočaral.

Njegova epizoda pri nuklearcih je bila tako dobra, da so Zlatko Zahović, Darko Milanič in sodelavci verjeli, da bo 21-letni vezist takoj postal glavni nogometaš štirinajstkratnih državnih prvakov. Na pleča so mu naložili ogromno breme, na hrbet nalepili »sveto« desetico in od njega pričakovali zares veliko. Toda pod velikanskim bremenom pričakovanj, pod težo številke 10, se je Hotić zlomil. Sicer je začel solidno, imel na začetku celo prednost pred Daretom Vršičem, vendar Milanič je nekdanjega mladega slovenskega reprezentanta kaj kmalu posedel na klop za rezervne nogometaše, namesto njega pa je priložnost ponudil Vršiču, kar se je izkazalo za zadetek v polno.

Spomladi je svoj doprinos k štirinajsti zvezdici prispeval tudi Hotić, ki pa ni igral na svojem najljubšem položaju takoj za napadalcema (to mesto je bilo rezervirano za Vršiča), temveč bolj v osrčju zvezne vrste. Njegove igre niso bile slabe, toda od mladega vezista smo vsi pričakovali več, precej več. Sezono je Hotić zaključil z dvema doseženima zadetkoma in petimi asistencami v prvenstvu ter enim golom v pokalu (dosegel ga je proti Olimpiji, a so Ljubljančani kljub temu napredovali).

Vse prej kot neverjetne številke torej, toda kot nam je uspelo izvedeti, so bile Hotićeve igre dovolj dobre za odmeven prestop v tujino, pri katerem je ugleden kupec tudi pripravljen plačati mastno odškodnino. Višina vas bo presenetila. Za Hotića se je močno ogrela ... 

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI

Članki iz rubrike