sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

nu
nu
0 30.05.2017 16:34:03

Dodatne kvalifikacije za 1. SNL da ali ne? Koper da ali ne? NZS pojasnjuje ...

Nikola Miljković
Negotovost glede sestave prvoligaške druščine za prihodnjo sezono še vedno traja.

Potem ko se je Dob kot drugouvrščena ekipa 2. SNL odpovedal dodatnim kvalifikacijam za popolnitev 1. SNL, je NZS to možnost oziroma tekmi z Aluminijem, ki je prvenstvo na prvoligaškem prizorišču končal na devetem mestu, ponudila Ankaranu. Primorci so priložnost napredovanja med elito sprejeli z obema rokama, krovna organizacija je tudi že določila termina obeh dvobojev – prvi 1. junija na Bonifiki, povratni 4. junija v Kidričevem.

Vse bi torej moralo biti kristalno jasno, vendar ni. Še vedno se namreč lahko zgodi, da dodatnih kvalifikacij kljub vsemu ne bo, kar bo odvisno od nadaljnje usode Kopra. Oziroma od tega, ali bo dobil ali ne bo dobil licence.

"Odbor za nujne zadeve NZS je na korespondenčni seji sprejel sklep o igranju tekme dodatnih kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije. Odbor je zaradi odpovedi NK Roltek Dob, ki se je odpovedal nastopu v najvišjem rangu tekmovanja odločil, da se odigrajo dodatne kvalifikacije med 9. uvrščeno ekipo 1. SNL in 3. uvrščeno ekipo 2. SNL. Tekma dodatnih kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije je delegirana za četrtek, 1. junija ob 18. uri, ko se bosta v Kopru pomerila NK Ankaran-Hrvatini in NK Aluminij. Sklep Odbora za nujne zadeve je sicer pogojni, saj bodo dodatne kvalifikacije odigrane v primeru, če Licenčna komisija za pritožbe NZS ugodi pritožbi FC Koper. V kolikor pritožbi FC Koper ne bo ugodeno, se dodatne kvalifikacije ne odigrajo, v Prvo ligo Telekom Slovenije pa iz 2. SNL napreduje še NK Ankaran-Hrvatini, medtem ko NK Aluminij ohrani prvoligaški status. Licenčna komisija za pritožbe NZS je neodvisen organ in ima v skladu s Pravilnikom o licenciranju NZS  rok za sprejem odločitve o pritožbi FC Kopra do 31. 5.2017," so sporočili s sedeža krovne organizacije.

Članki iz rubrike