stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
0 30.05.2017 08:20:19

Bo Alexandru Cretu zmajem prinesel pravo bogastvo? Romuni razkrili, da bi Olimpija z vezistom lahko zaslužila kar ...

Grega Wernig
Vse glasnejše so govorice, da bo Alexandru Cretu že poleti zapustil vrste Olimpije.

Pretekli teden smo ekskluzivno razkrili, da se je za vezista Olimpije Alexandruja Cretuja ogrel zagrebški Dinamo. Zdaj je kar nogometaš sam potrdil naše pisanje, hkrati pa so romunski mediji dodali, da se zmajem očitno obeta bajeslovni zaslužek.


Ko je Ranko Stojić v zimsko prenovo Olimpije vključil tudi Cretuja, za slednjega ni plačal veliko. Ker je imel Romun pogodbo z Iasijem podpisano le še za pol leta, je bilo dovolj le 100.000 evrov. Danes, pol leta pozneje, bi lahko ljubljanski klub s tem igralcem kljub ne ravno najbolj bleščečim predstavam slednjega zaslužil toliko, da bi se Milan Mandarić svojemu nekdanjemu sodelavcu lahko zahvalil vsaj z dobro večerjo.

Romunski mediji namreč odločno namigujejo, da naj bi Dinamo iz Zagreba za nekdanjega mladega romunskega vezista ponujal kar reci in piši tri milijone evrov! To bi bil v primeru uresničitve naslednji milijonski prestop v vrsti za klub iz slovenske prestolnice, hkrati bi Cretu presegel celo Miho Zajca in tudi nekdanjega kapetana kluba Andraža Šporarja. Za prvega je Empoli plačal okrog milijona in pol, za drugega je Olimpija prejela 2,8 milijona evrov. Že res, da je Basel potem na račun Olimpije zaradi dodatnih bonusov nakazal še okrogel milijon evrov, a osnovna odškodnina bi bila pri Cretujevem morebitnem odhodu na Maksimir, kjer so letos po 11 letih prevlade morali priznati premoč Matjaž Keku, višja. To bi bil sicer celo drugi najdražji prestop iz slovenske lige, tudi prvi je v lasti Olimpije, potem ko je za Ezekiela Hentyja ob sklenitvi posla z moskovsko Lokomotivo dobila kar pet milijonov evrov. Zanimivo, pri obeh prestopih je imel prste zraven Stojić, tudi pri slednjem je vloga srbskega funkcionarja po naših informacijah vse prej kot zanemarljiva.

"Vem, da se klubi zanimajo za moje usluge, toda Dinamo Zagreb je prvi, ki je uradno poslal ponudbo. Sicer sem srečen v Olimpiji, toda če bom odšel, se bom odločil za klub, ki bo najboljši zame, hkrati pa bo morala biti zadovoljna tudi Olimpija," je za romunske medije dejal 25-letni obrambni vezist. No, vsekakor je trditve romunskih medijev jemati z rezervo, vendarle pa se vse bolj zdi, da bomo Cretuja v zeleno-belem dresu še zadnjič gledali jutri v Kopru. Vprašanje, ki bi kot edino moralo biti odprto, je zgolj to, koliko bodo Ljubljančani dejansko zaslužili z vezistom.

Članki iz rubrike