zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
0 11.05.2017 09:56:10

Novaković o bližnji preteklosti in tudi prihodnosti: Za tem stojim, o tem ni dvoma

Drago Wernig - TAKA
Izkušeni ljubljanski napadalec v vijoličastem dresu je naposled dočakal šampionsko slavje.

V mariborski slačilnici je kar nekaj igralcev, ki so se naslova prvaka razveselili prvič, toda eden med njimi prav gotovo izstopa. Milivoje Novaković! Pohvali se lahko z izjemno kariero, v kateri je dosegel marsikaj, pridobil je ogromno spoštovanja, toda do zdaj prvenstvene lovorike še ni imel. Izkušenemu ljubljanskemu napadalcu, 18. maja bo dopolnil 38 let, pa je z Mariborom vendarle uspelo. V sobotnem večeru si je Nova v Ljudskem vrtu končno lahko privoščil šampionsko slavje, ki ga je zaznamoval tudi z dvema goloma, vsega skupaj je do 32. kroga mrežo zatresel enajstkrat.

"Res je, dolgo sem čakal, čeprav sem bil zadovoljen s kariero in vsem, kar sem vmes dosegel. Je pa prijeten občutek, ko v teh letih osvojiš tudi to manjkajočo lovoriko. Velikokrat sem bil blizu, a je mogoče med dogajanji v preteklih letih najti veliko lepih dosežkov. Od uvrstitve na svetovno prvenstvo, napredovanja v bundesligo, naslova najboljšega strelca lige... Ko se kariera bliža h koncu, ko si starejši, je še lepše, ko postaneš tudi državni prvak. To je nekaj posebnega in bo za vedno ostalo v meni. Zahvaljujem se klubu, soigralcem in navijačem za te trenutke. Uživali smo ob slavju in upam, da bomo do konca sezone uživali tudi v preostalih štirih tekmah," pravi Milivoje Novaković.

Najbrž ni treba posebej poudarjati, da je njegov prihod pod Kalvarijo dvignil ogromno prahu. "Odločitev o selitvi v Ljudski vrt je bila pravilna od prvega dne. Za tem stojim, tukaj ni nobenega dvoma," poudarja izkušeni ljubljanski napadalec, naslednje vprašanje se zastavlja samo od sebe – kako naprej? "Volja, želja je bila pri meni vedno prisotna. Skozi kariero sem se veliko naučil, motiv nikdar ni bil vprašljiv in to se ni spremenilo. Zdaj je najpomembneje, da smo postali prvaki. Naslednji cilj je, da odigramo dobro tudi končnico prvenstva, potem pa bomo videli, kako naprej glede moje vloge."

Članki iz rubrike