sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

ro
ro
0 27.04.2017 10:17:05

Koprski predsednik: Da bi nam odvzeli točke? Ah, poglejte, zakaj nam jih ne bi smeli!

Martin Metelko
Na Bonifiki so si oddahnili. Ob koncu tedna so se po daljšem času znova razveselili vsega izkupička, čeprav v moštvu ni bilo največjega zvezdnika Danijela Pranjića, ki si mora prislužiti vnovično zaupanje trenerja. Medtem nad Koprčani še naprej visi grožnja kazni zaradi prisilne poravnave.

Koprčani so imeli po 10. prvenstveni zmagi dovolj razlogov za zadovoljstvo. Po nizu petih tekem brez popolnega uspeha so točke nujno potrebovali, odmevala je tudi zasedba, ki je Velenjčane spravila na kolena. Oziroma spoznanje, da v njej ni bilo največjega zvezdnika Danijela Pranjića, poleg nekdanjega igralca Osijeka, Dinama, Heerenveena, Bayerna, Sportinga, Celte in Panathinaikosa Igor Pamić ni računal tudi na usluge Darka Lukanovića. "Zaradi nediscipline sta dobila svojega trenerja in pod njegovim vodstvom uresničujeta poseben, dodatni program vadbe. Ker menim, da nista ustrezno telesno pripravljena. Nista suspendirana, ampak hočem, da bi bila pripravljena, kot morata biti. Sta pomembna igralca in v končnici prvenstva vsekakor računam tudi na njuno pomoč. Seveda takrat, ko bom ocenil, da sta tako telesno kot psihološko spet na stopnji, na kateri lahko za ekipo prispevata toliko, kot sta zares sposobna," je pojasnil trener kozličkov.

In kaj pravijo v klubskih pisarnah? "To je trenerjeva odločitev. On odloča, koga bo uvrstil v kader in koga ne. Igor Pamić ima zaupanje UO, zadeve v slačilnici in na igrišču so v njegovi pristojnosti," se je odzval predsednik Valter Valenčič.

Medtem nogometna javnost na sončni strani Alp nestrpno pričakuje rezultate licenciranja. Še zlasti v koprskem primeru, ker je prvoligaš z Bonifike v postopku prisilne poravnave. So na Obali s sedeža krovne organizacije morda že dobili kakšen namig, ali bodo pridobili tekmovalne pravice za prihodnjo sezono? "Ne, nimamo nikakršnih informacij. Pred dnevi smo dopolnili dokumentacijo in to je to," pravi prvi mož kluba, nad katerim nenehno visi grožnja odvzema točk.

"Nogometnemu klubu se lahko kazen izreče tudi, če je zanj oziroma za povezano pravno osebo nogometnega kluba bil pravnomočno sprejet sklep o začetku postopka prisilne poravnave," piše v drugem odstavku 25. člena Disciplinskega pravilnika NZS, 15. člen tega istega pravilnika pa razkriva, da je lahko najvišja kazen odvzem 15 točk.

"V klubu ne vidimo razloga, zakaj bi se to zgodilo. Jasno je, da na določeno zadevo vsak gleda s svojega zornega kota in ta ni izjema, toda res ne vem, zakaj bi nas kaznovali z odvzemom točk. Iz preprostega razloga, ker dolgov do odvisnih oseb nimamo, kar je po pravilih licenciranja osnova za normalno delovanje, z upniki pa se bomo dogovorili. Za to imamo upniški odbor," pravi Valter Valenčič.

valencic dw
Martin Metelko
Toda v Disciplinskem pravilniku jasno piše ... "Drži, res piše, vendar menim, da to velja, če si dolžan odvisnim osebam. Dejstvo je, da ne bi bilo korektno, če bi klub poslali v prisilno poravnavo in ostali dolžni igralcem, trenerjem, zaposlenim v klubu in tako naprej. Ne, to res ne bi bilo v redu, ampak odvisnim osebam, s katerimi smo sklenili pogodbo in delujejo na področju nogometa, nismo dolžni niti evra oziroma imamo z njimi sklenjene sporazume o povračilu terjatev, kar pomeni, da nam zaupajo," vztraja koprski predsednik Valter Valenčič. Čakamo na razplet ...

Članki iz rubrike