volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 26.04.2017 09:58:24

Rudonja po Argentini obiskal še sosednjo Avstrijo, kjer je spremljal ...

Čeprav Olimpija od konca preteklega meseca dalje nima več športnega direktorja, to ne pomeni, da v vodstvu ljubljanskega kluba sedijo križem rok in prav nič ne razmišljajo o hitro bližajočem se poletnem prestopnem roku. Ravno nasprotno, zmaji so v zadnjih dneh oziroma tednih še kako aktivni.

Glede na to, da ima še vedno aktualni državni prvak Slovenije v tem trenutku na seznamu nogometašev s profesionalno pogodbo kar 42 posameznikov, bi morala biti poletna tržnica za zmaje dokaj mirna. No, a to bi težko bilo bolj daleč od resnice. Nekateri bodo seveda poleti dobili proste roke (pogodbe glede na podatke NZS potečejo Dorianu Babunskemu, Roku Baskeri, Issahu Abassu, Andražu Kirmu, Marku Vukčeviću in Juliusu Wobayu ter hkrati menda tudi Roku Kronavetru, čeprav je slednji sodelovanje pred časom podaljšal, a to v uradni evidenci ni zavedeno), spet drugih se bo uprava kluba poskušala znebiti za vsako ceno (na odstrelu naj bi bilo kar nekaj tistih, ki jih je ob odmevni zimski prenovi pripeljal bivši športni direktor Ranko Stojić), kakšnega bodo Ljubljančani tudi prodali (tuji snubci se smukajo predvsem okoli Roka Vodiška).

Pričakovati je torej, da se bo igralski kader po koncu aktualne sezone precej skrčil, na drugi strani pa je Milan Mandarić po Stojićevem odhodu pooblastil Mladena Rudonjo, naj sestavi tudi seznam nogometašev, ki bi Olimpijo lahko okrepili. Rudonja, ki je uradno vodja skavtov, neuradno pa po Srbovem slovesu tudi vršilec dolžnosti športnega direktorja, je v zadnjem času visoko zavihal rokave. Tako je bil marca najprej na kvalifikacijskem turnirju za Euro U-17, na katerem si slovenska kadetska reprezentanca ni zagotovila nastopa na prvenstvu na Hrvaškem (koga je tam gledal, ni znano), nekaj dni zatem je odpotoval celo v Argentino, o čemer smo že ekskluzivno poročali. Prav Rudonja je potrdil naše pisanje, da se je na seznamu želja znašel argentinski napadalec slovenskih korenin Andres Vombergar, ki v tej sezoni igra v odlični formi in je za Los Andes zabil že enajst golov. Toda s tem skavtskih popotovanj nekdanjega slovenskega reprezentanta in najnovejšega najtesnejšega Mandarićevega sodelavca še ni bilo konec. A če je v Argentino letel več kot deset ur, je za enega zadnjih »izletov« porabil neprimerno manj časa. Obiskal je sosednjo Avstrijo ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike