Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

nu
nu
0 25.04.2017 19:06:40

Uradno: Domžalčani potrdili naslednika Simona Rožmana

Grega Wernig
Dvakratni slovenski prvak iz Domžal je dobil novo okrepitev.

Pri trenutno tretjeuvrščenem klubu slovenskega prvenstva namenjajo velik poudarek delu z mladimi nogometaši. Pred dobrim letom so v klubu odprli mesto strokovnega koordinatorja, ki ga je kot prvi opravljal Simon Rožman.

Slednji je septembra prevzel vodenje članskega moštva, zato so morali odgovorni poiskati primerno zamenjavo. Pri odločitvi so si vzeli čas, saj so želeli na izjemno pomembno mesto pripeljati najboljšo možno rešitev. In po tehtnem razmisleku so se odločili za Jerneja Javornika, ki je na podlagi odličnega dela v velenjskem Rudarju.

086-10-javornik dw
Drago Wernig - TAKA
Nekdanji odlični nogometaš, ki se lahko pohvali tudi z bogatimi mednarodnimi izkušnjami, se je tako vrnil v Domžale, kjer je začel svojo trenersko pot. Takrat je bil pomočnik trenerja Roberta Pevnika. "Trenersko pot sem začel v Domžalah in po sedmih letih se vračam v rumeno družino. Vesel sem, da sem dobil priložnost, da svoje znanje in izkušnje, ki sem jih nabral v teh letih, dodam k dobremu delu, ki ga opravljajo ljudje v NK Domžale. Menim, da je to edini klub v Sloveniji z zdravimi temelji in verjamem, da bom tudi sam dodal svoj kamenček v celoten mozaik in da bodo Domžale z mojo pomočjo še uspešnejše," je ob sklenitvi sodelovanja povedal 41-letni strokovnjak, ki bo torej nadaljeval delo, ki ga je kot strokovni koordinator začel Simon Rožman.

"Simon je postavil močne temelje, jaz pa bom vse skupaj poizkušal čim bolje prenesti v realnost. Seveda se bom potrudil dodati še nekaj stvari. Želim si, da bi delo potekalo najmanj tako dobro kot je do zdaj. Gre za zelo široko delovno področje, v osnovi pa moramo model igre članskega moštva približati mladinskemu pogonu, še posebej pri kadetih in mladinci. Želimo imeti igralce, ki pri prehodu iz mlajših selekcij v prvo ekipo ne bodo imeli težav s prilagajanjem na višje zahteve članskega nogometa. Naš osnovni cilj je čim več fantov pripraviti za uspešno nastopanje v članskem moštvu," je Javornik razkril načrte.

rozman javornik gw
Grega Wernig
Po delu v članskem moštvu Rudarja se Javornik torej seli v mlajše kategorije, kar bo zanj nova izkušnja. "Izziva se izjemno veselim, gre za drugačno delo kot pri članih. Upam, da se bom tukaj našel in da bom dobro opravljal to delo, ki zahteva tudi veliko sodelovanja s strokovnim vodstvom članskega moštva. S Simonom sva se spoznala pred nekaj leti in vzpostavila zelo dober odnos. Imava podobne poglede na nogometno igro, saj oba poizkušava igrati odprt nogomet, z veliko dinamike, teka in pritiskom na nasprotnika. Vesel sem, da sem tudi del strokovnega vodstva članske ekipe. S tem pridobivam nove izkušnje in z veseljem opravim vse naloge, ki mi jih Simon, kot šef strokovnega vodstva, naloži."

Članki iz rubrike