Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 20.04.2017 08:47:28

Marko Šuler tudi o lanskoletnem 'napadu' Viol nanj: Ni mi bilo povsem jasno ...

Drago Wernig - TAKA
Branilec Maribora o številnih temah, med drugim tudi o lanskoletnem 'napadu' nanj.

Marko Šuler v tej sezoni igra zelo dobro in je eden najboljših posameznikov vijoličastih, ki z velikimi koraki stopajo proti štirinajstemu naslovu državnih prvakov. 

Izkušeni, že 34-letni branilec se je v intervjuju za Večer razgovoril o številnih temah, med drugim je spregovoril tudi o tistem lanskoletnem 'napadu' Viol nanj, ko so ga najglasnejši navijači Maribora skupaj z Željkom Filipovićem, Amirjem Derviševićem in Matkom Obradovićem označili za nogometaša, čigar vrhunec kariere so frizure ter tetovaže. Viole so zahtevale odhod omenjene štirice, a Šuler je ostal v Mariboru. 

"Ni mi bilo povsem jasno, zakaj sem si to zaslužil. Pojavilo se je nekaj člankov, da nisem zadovoljen, čeprav o tem nisem govoril. Ni bilo korektno, nisem pa čutil zamer. Tudi v najbolj turbulentnem obdobju nisem čutil težav z navijači. Ko sezona ni dobra, se na udaru najprej znajdejo starejši, ki bi morali vleči voz. Nikoli nisem bežal od odgovornosti. Po uspehih se raje držim v ozadju, ko so težave, stopim naprej. V prejšnjih klubih sem doživel marsikaj. Na Poljskem so navijači sredi avtoceste ustavili avtobus in me postavili predenj," je za Večer vse skupaj pojasnil Šuler.  



Korošec je na vprašanje, ali se lahko mariborski navijači primerjajo z navijači Legie, za katero je igral v preteklosti, odgovoril: "Ne, to je povsem druga dimenzija. V Varšavi pride na stadion po 15 tisoč navijačev, ne gledalcev. Naslov je slavilo 200 tisoč ljudi. Zelo so strastni, morda preveč. Zgodilo se je, da smo vodili z 2:0, pa so prekinili tekmo, lomili stole. Ko to doživiš, veš, kaj je pravi pritisk."

Šuler je nekaj ostrih puščic izstrelil proti slovenski reprezentanci, za katero je nehal igrati že, ko mu je bilo 31 let. "Vsake stvari se lotim stoodstotno, če le vidim energijo. Takrat je nisem videl. Tudi danes ne vidim prave, povezane reprezentance, čeprav imamo morda najkvalitetnejše igralce. Ničesar ne obžalujem, četudi je bila odločitev ena najtežjih v mojem življenju. Veliko stvari bi lahko naredili drugače. Apeliram predvsem na spoštovanje. V klubu ga dajem vsakemu, pa naj gre za čistilca ali za predsednika. Pričakujem, da se to vrača. Brez medsebojnega spoštovanja se ne da graditi."

Celoten intervju z Markom Šulerjem si lahko preberete tukaj

Značke: marko-šuler, maribor

Članki iz rubrike