klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 20.04.2017 08:34:42

Težave v Ljudskem vrtu: Dobil je ponudbo, ki jo je zlahka zavrnil!

Zlahka si predstavljamo Zlatka Zahovića, kako zleknjen v vijoličasti naslanjač podobno kot Don Vito Corleone v kultnem filmu Boter Miranu Pavlinu na vprašanje, kaj storiti v primeru Dareta Vršiča, ki mu po koncu sezone poteče pogodba, z globokim glasom odgovori: »Dal mu bom ponudbo, ki je ne bo mogel zavrniti.« No, nekako tako bi glede na letošnjo sezono moral razmišljati športni direktor vijoličastih, a po naših informacijah je stanje drugačno. Precej drugačno.

Še pred slabim letom bi številni navijači Maribora na vprašanje, ali je treba Daretu Vršiču, ki bo 26. septembra dopolnil že 33 let, podaljšati pogodbo, ki se mu izteče to poletje, odgovorili zelo diplomatsko. Nekako v smislu, da vsekakor, če bo sprejel znižanje plače in če bo sprejel vlogo mentorja mlajšim igralcem. Zagotovo bi se našli takšni, ki bi vehementno odkimavali in svojo odločitev upravičevali s tem, da Apačan v vijoličastem dresu pač ni pokazal tega, kar so od njega pričakovali mariborski privrženci. Upamo si trditi, da bi bilo takšnih, ki bi zahtevali podaljšanje pogodbe za vsako ceno, v manjšini. Veliki manjšini.

A ker se v nogometu stvari spreminjajo s svetlobno hitrostjo, ena sezona pa lahko kariero kakšnega nogometaša povsem obrne na glavo, bi bili danes odgovori štajerskih navijačev zagotovo precej drugačni. Danes bi – o tem smo prepričani – večina zatrdila, da je treba z Vršičem pogodbo podaljšati za vsako ceno. In težko se je ne strinjati z njimi. V tej sezoni je namreč nekdanji kapetan Olimpije končno pokazal, kaj vse zmore.

dare vrsic gw
Grega Wernig

Jasno, že večkrat smo zapisali, da je Vršič v tej sezoni doživel drugo pomlad predvsem zato, ker se je mariborski strateg Darko Milanič odločil, da spremeni postavitev, zaigra z rombom v zvezni vrsti in vlogo najbolj napadalno usmerjenega vezista zaupa ravno Vršiču. Slednji je pač takšen tip nogometaša, ki lahko zablesti le, če mu trener uspe najti ustrezno mesto na igrišču in če mu nameni točno določeno vlogo v igri svojega moštva. Milaniču je uspelo oboje. Ne samo da je Vršiča postavil tik za oba napadalca, pač pa ga je precej razbremenil obrambnih nalog in mu v roke potisnil dirigentsko palico. Z njo izkušeni vezist že vso sezono maha kot veliki maestro, mariborski orkester pa je pod njegovim vodstvom v fazi napada zelo uspešen.

Poškodba in utrujenost ali zakulisne igrice?

...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike