bencin Svet24.si

Nič več spreminjanja cen bencina na 14 dni?

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

gv
gv
0 09.04.2017 13:02:50

Milanič pred derbijem sporoča: Na osnovi pristopa v Kopru ...

Grega Wernig
Mariborčani na Bonifiki močno prevladovali, a bili preveč neučinkoviti.

Po sobotni tekmi na Bonifiki, kjer sta se pomerila Koper in Maribor, je statistika govorila močno v prid gostom, a jih je po drugi strani "pokopala" neučinkovitost. "Zelo nenavadno. Imeli smo res veliko število priložnosti, bili izredni, igrali po naših željah in vse prej kot običajno je, da iz toliko obetavnih situacij, tako izrazitih, ne zadeneš več kot dvakrat," je remi z 2:2 za spletno stran mariborskega prvoligaša pospremil trener vijoličastih Darko Milanič.


"Redko so prišli na našo polovico igrišča in ogrozili naša vrata, a jim je tudi to zadostovalo za dva zadetka. To ni dobro, toda gledano v celoti sem zaradi prevlade in kombinatornosti zadovoljen. Ostaja pa grenak priokus zaradi dveh izgubljenih točk. Imeli smo stoodstotno priložnost že na začetku, potem pa dobili gol iz protinapada. V prvem polčasu bi lahko zadeli tudi po vodstvu gostiteljev, prav tako v končnici po dveh zelo obetavnih akcijah," in v nadaljevanju spregovoril tudi o tem, o čemer govorijo mnogi. "Učinkovitost peša. Nismo vajeni, da imaš tolikšno število priložnosti in iz dveh tekem, ko si izrazito boljši, kot smo bili v Krškem in Kopru, odneseš le dve točki. Raje bi videl, da zabijamo iz prve obetavne situacije in da bi ob takšni tekmi, kot je bila tokrat, iz dvajsetih udarcev zadeli vsaj pet, šestkrat. Zadovoljstvo je, ko je ekipa tako ustvarjalna, vendar ni prijetno, da so fantje po takšni predstavi šli iz slačilnice na avtobus potrti, ker nismo zmagali."

Tovrstna težava se je za Maribor pojavila ob nepravem času, saj se bodo vijoličasti v sredo pomerili z Olimpijo. Povratna tekma polfinala pokala Slovenije bo na sporedu v Ljudskem vrtu, kjer bodo gostitelji potrebovali zmago: "To tekmo (s Koprom, op. p.) moramo odmisliti, se resetirati, v nedeljo zjutraj pa začeti s pokalnim projektom. Hitro nas čaka naslednji izziv, nova velika preizkušnja. Vse je odprto v pokalnem dvoboju, na osnovi izvedbe in pristopa v Kopru pa smo lahko optimisti za sredo.”

Članki iz rubrike