benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
17 06.01.2017 10:12:34

Balkovec o klubski prihodnosti: Olimpija bi bila izziv, o Elsnerju brez slabe besede

Tit Košir
Doma bi ga zeblo, v Združenih arabskih emiratih mu bo vroče. Še toliko bolj, ker bo Jure Balkovec med udejstvovanjem v opremi prvoligaške reprezentance čakal tudi na morebiten klic iz Slovenije. Čeprav so Domžale sporočile, da so za zdaj zavrnile ponudbo Olimpije, pa naj bi se slednja še naprej zanimala za enega najboljših bočnih branilcev v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Da je Jure Balkovec s svojimi dobrimi predstavami v tej sezoni nase opozoril tudi Srečka Katanca, se je precej glasno šušljalo že pred novembrskima tekmama z Malto in Poljsko. Ker tedaj Bojan Jokić zaradi poškodbe ni bil nared za igro, so bili nekateri prepričani, da bo vabilo prejel prav Balkovec. Tedaj se to vseeno ni zgodilo, se je pa Belokranjec med reprezentanti znašel zdaj, ko je selektor na kup zbobnal najboljše posameznike državnega prvenstva in jih odpeljal na priprave v Perzijski zaliv.

"Seveda sem zadovoljen," ne skriva Jure Balkovec: "V prvi vrsti, ker sem s tem prejel dokaz, da sem v zadnjem letu res dobro treniral in še bolje igral. Zame je to nagrada, ki je še toliko večja, ker dejansko ni minilo veliko od tedaj, ko je bil moj status precej drugačen in sploh nisem veliko igral. Kljub temu sem se boril, kot se nisem še nikdar v karieri. Čudovito je, ko vidiš, da se je izplačalo."

Balkovec bo med dokazovanjem Katancu razmišljal tudi o svoji klubski prihodnosti. Želi ga Olimpija, zmaji so dejansko že poslali ponudbo zanj. Domžale za zdaj vztrajajo, da Balkovec ne bo odšel, toda do konca zimskega prestopnega roka je vendarle še več kot mesec dni časa. Torej dovolj, da se spremeni marsikaj. "Verjeli ali ne – miren sem," se vsaj na prvi pogled s svojim klubskim statusom ne obremenjuje preveč nekdanji nogometaš Bele krajine, ki pa nas vseeno ni odgnal stran, ko smo vanj začeli drezati glede morebitne menjave okolja ...

CELOTEN POGOVOR Z JURETOM BALKOVCEM SI LAHKO PREBERETE V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike