benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
2 05.01.2017 08:16:57

Rok Kronaveter odkrito o morebitnem odhodu iz Olimpije: Maribor? Odprte puščam vse opcije

Tit Košir
Bil je eden najzaslužnejših za vrnitev naslova državnega prvaka v Ljubljano po kar 21 letih. Prejšnjo sezono je končal kot najboljši strelec prvenstva in bil izbran tudi za najboljšega nogometaša prve lige.

Zaradi svojih odličnih iger je Rok Kronaveter postal tudi standardni članski reprezentant, na tokratnem zboru slovenske B-reprezentance pa je najstarejši. Z zvezdnikom Olimpije smo se odkrito pogovarjali o decembrskih dogodkih, žaljivkah Green Dragonsov na tekmi s Krškim in odhodu iz Ljubljane, ki se zdi neizbežen.

Na začetku se dotaknimo najaktualnejše teme: akcije slovenske B-reprezentance, sestavljene samo iz nogometašev, ki igrajo v slovenski nogometni ligi. Vi ste eden izmed staroselcev, član tudi A-reprezentance, na tokratni akciji pa ste najstarejši reprezentant. Kako se počutite ob tem?
Počutim se normalno, nič kaj drugače kot običajno. Res je, da sem najstarejši, toda ne razmišljam o letih. Verjetno bo treba prevzeti malo večjo odgovornost kot drugače v reprezentanci, vendar sem na to pripravljen. Teh priprav in tekem s Savdsko Arabijo in Finsko se zelo veselim.

Številni so idejo o prvoligaški reprezentanci pozdravili z navdušenjem, nekateri so bili skeptični. Kakšna se vam zdi?
Ideja je super, da tudi drugi prvoligaški igralci vidijo, kako stvari potekajo v reprezentanci. Je pa tudi tako, kot nam je povedal selektor: to je priložnost za vsakega nogometaša, da se dokaže. Da pride v misli selektorja in da je mogoče že na naslednjem zboru, ko bo šlo zares, zraven. Mislim, da bomo vsi zelo motivirani. Resda je šele začetek zimskih priprav, vendar smo se s klubi dogovorili, da pridemo na zbor že delno pripravljeni, tako da ne pričakujem nikakršnih težav. Morda je manjša težava edino termin, ki ni najbolj primeren, a hkrati je res, da drugih terminov ni na voljo. Obenem smo slišali tudi, da naj nihče ne bi igral 90 minut, tako da ponavljam: težav ne pričakujem.

V zadnjem času vas povezujejo z odhodom iz Olimpije. Tudi sami ste že izrazili željo, da bi še enkrat odšli v tujino. Želja po odhodu ostaja tudi v novem letu?
Vsekakor, tega nisem nikoli skrival. Če bo le možno, se bom poskušal še enkrat preizkusiti v tujini.

V povezavi z vašim prestopom so se v javnosti pojavile govorice, da bi lahko odšli bodisi v Abu Dabi bodisi na Kitajsko. Torej v dve nogometno precej eksotični državi, kjer pa so nogometaši dobro plačani. Bi lahko torej rekli, da vas bo pri prestopu najbolj vodil finančni vidik?
Dejstvo je, da je treba gledati na finance. Pri teh letih ne bom rekel, da gre kariera počasi h koncu, toda igralec, ki je star 30 let, mora po mojem mnenju gledati tudi na finančno plat pogodbe. Seveda pa lahko z odhodom v kakšno nogometno bolj eksotično državo hitro izgubi status reprezentanta, tako da bo treba dobro premisliti, kako in kaj. Bomo videli, kaj se bo zgodilo, ko se z reprezentanco vrnemo iz Abu Dabija. Treba se bo usesti z direktorjem in predsednikom ter si ogledati ponudbe, katera bi bila najboljša zame. Bomo videli.

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE V ČETRTKOVI IZDAJI TISKANE EKIPE, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI

Članki iz rubrike