cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

nu
nu
22 02.11.2016 21:29:47

FC Koper: Stečaj ali navadna prisilna poravnava?

Grega Wernig
Višje sodišče v Ljubljani je dokončno razveljavilo sklep o poenostavljeni prisilni poravnavi FC Koper, kar izhaja iz sklepa, objavljenega na spletni strani Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidence (AJPES).

Kot poročajo Primorske novice, je sodišče sledilo pritožbi upnika MM Šport, d. o. o., ki je v lasti prvega moža Olimpije Milana Mandarića (zastopa ga odvetnik Franci Matoz), da društvo ne sodi med mikropodjetja, za katere velja možnost poenostavljene prisilne poravnave.

Razlika med navadno in poenostavljeno prisilno poravnavo je v tem, da je treba terjatve v navadni prisilni poravnavi dokazovati, v poenostavljeni to ni potrebno.


Višje sodišče je že v prvi razsodbi dalo navodila koprskemu sodišču, da je kljub zakonskim določbam treba preveriti upravičenost terjatev. Klub je nato v drugem poskusu poravnave priložil pogodbo z agencijo Swiss Sport Agency iz Marshallovih otokov in račun za storitve posredovanja igralcev, na katerem se je znašel tudi igralec, ki v tistem obdobju ni nosil koprskega dresa.

V obrazložitvi sklepa je višje sodišče zapisalo, da se postopek poenostavljene prisilne poravnave lahko izjemoma uporabi tudi zoper klub, venadr FC Koper ne izpolnjuje najmanj dveh od treh zakonskih zahtev.

Ker je prisilna poravnava razveljavljena, bi se utegnilo zgoditi, da bo Milan Mandarić takoj blokiral račun koprskega prvoligaša.

Članki iz rubrike