sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

nu
nu
9 02.11.2016 18:38:06

Štirje slovenski klubi bogatejši za 1,36 milijona evrov

Grega Wernig
Evropska nogometna zveza (Uefa) je objavila zneske, ki jih je klubom izplačala za nastope v zadnji izvedbi lige prvakov in lige Europa.

Uefa je med 183 klubov, ki so nastopili v kvalifikacijah obeh tekmovanj, razdelila 77,4 milijona evrov, kar je slabih trideset milijonov več kot leto prej.

Med prejemniki so tudi štirje slovenski, ki pa v sezoni 2015/16 na mednarodni sceni niso imeli večjega uspeha. Tako je državni prvak Maribor izpadel že na svoji prvi oviri v kvalifikacijah za ligo prvakov, ko ga je v drugem krogu s skupnim rezultatom 3:2 izločila kazahstanska Astana.

Kljub razočaranju, ki ga je prinesel (pre)zgodnji izpad na mednarodnem prizorišču, je račun štajerskega ponosa bogatejši za 550 tisoč evrov.



Malo manjši znesek je pristal na računu Kopra. Obalni prvoligaš je bil med slovenskimi predstavniki v Evropi še najuspešnejši, saj je kot edini preskočil prvo oviro. V kvalifikacijah za ligo Europa je v prvem krogu izločil islandski Vikingur (3:2), nato pa v drugem moral priznati premoč splitskemu Hajduku (4:6). To je bilo dovolj, da je klub z Bonifike zaslužil 410 tisoč evrov.

Ostala sta samo še Celje in Domžale. Grofi so v prvem krogu kvalifikacij za ligo Europa z 1:4 izgubili s poljskim Slaskom, ravbarji pa z 0:1 s srbskim Čukaričkim. Izlet v Evropo pa je obema prinesel okroglih dvesto tisočakov.

Še več denarja pa so si razdelili tisti, ki so sodelovali v zaključnem delu najmočnejšega klubskega tekmovanja, toda najvišje vsote vseeno ni pobral zmagovalec lige prvakov Real. Madridčani so prejeli osemdeset milijonov evrov, 3,8 milijona več pa je šlo na račun polfinalista Manchester Cityja. Na tej lestvici se je na tretje mesto uvrstil Juventus (76,2 milijona evrov) in na četrto PSG (70,8 milijona evrov).

Članki iz rubrike