zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
0 16.08.2015 22:56:08

Pušnik: Moštvo ima še možnost za napredek

Drago Wernig - TAKA
Po prvem večnem derbiju in visoki zmagi Olimpije sredi Maribora je bilo razpoloženje v taboru Ljubljančanov kajpak prešerno. Tako močno drugačno kot v garderobi domače ekipe.


"Olimpija je bila boljša,"
je ugotovil strateg Mariborčanov Ante Šimundža in imel je še kako prav. Kot je dejal v nadaljevanju, so imeli njegovi varovanci premalo energije: "Manjkalo nam je nekaj, kar bi tehtnico prevesilo na našo stran."

ŠIMUNDŽA: KOT SO APLAVZI, SO TUDI ŽVIŽGI
"Tekmo je odločila individualna kvaliteta posameznika Hentyja. V drugem polčasu smo imeli pobudo, zadeli vratnico, več pa ni šlo," je še pojasnil Šimundža, ki se je soočil tudi z žvižgi s tribun.


Neodobravanje po bolečem porazu je do neke mere razumljivo: "O žvižgih s tribun bi dejal, da popolnoma razumem navijače, da so, ko ni zmag, nezadovoljni. Kot so aplavzi, so tudi žvižgi. Tako pač je v tem poslu. Naleteli smo na bolj razpoloženega, kar lačnega tekmeca. Drugi poraz v zgodnji fazi prvenstva ni dobrodošel. Še bolj bo treba prijeti za delo. Fantje trenirajo ambiciozno, verjamem, da se bo krivulja dvignila navzgor."

PUŠNIK: NISEM EVFORIČEN
Trener Olimpije Marijan Pušnik je svoji ekipi čestital za zelo dobro predstavo, pohvalil je tudi ambient v Ljudskem vrtu. "Vesel sem zmage zaradi treh točk v gosteh. Bi pa rad, da bi fantje ostali trdno na zemlji, da bi dosegli še kaj več. Moštvo ima še možnost za napredek."

"Nedvomno so tri točke v Ljudskem vrtu pomembne za vsako ekipo, tako tudi za nas. Še posebej v derbiju. Maribor je najboljša slovenska ekipa zadnjih sedem let. Nisem evforičen, je pa jasno, da bo za nadaljnji razvoj kluba potrebna pomoč vseh subjektov v Ljubljani," je na koncu Pušnik pozval Ljubljančane, da stopijo skupaj in podprejo pozitivno nogometno zgodbo.

Članki iz rubrike