pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 15.08.2015 19:53:56

Zgodovinski prvi derbi brez zmagovalca

Prvi prvoligaški lokalni derbi med Krškim in Krko se je končal brez zmagovalca, obe mreži sta ostali nedotaknjeni.

Krčani in Novomeščani so v tekmi šli s povsem identičnim izkupičkom z dosedanjih tekem, celo razliko v zadetkih so imeli enako. Tako pa je ostalo tudi po dvoboju, saj se mreži nista zatresli. Krka, ki je bila odločnejša v prvem polčasu (v drugem je bilo konkretnejše Krško), je v gosteh neporažena že sedem prvenstvenih tekem.

Ekipi sta večino prvega polčasa bili dokaj enakovreden boj med obema kazenskima prostoroma. Gledalci so nekaj strelov - več so jih sprožili pri Krki - sicer videli, a nobenega posebej nevarnega. Prvič so resneje zagrozili gosti, in sicer v 33. minuti, ko je od daleč sprožil Nana Welbeck, Marko Zalokar pa je s konicami prstov žogo po nizkem strelu preusmeril v kot.

Malce pozneje je na drugi strani David Poljanec skušal z desne strani kazenskega prostora z lobom ukaniti Miodraga Mitrovića, a je bil precej nenatančen. V 43. minuti je sprožil še Josip Fuček od daleč, Zalokar je žogo odbil.

V uvodu drugega polčasa so znova zagrozili Novomeščani, v 55. minuti je Jamilu Collins streljal malce z leve strani kazenskega prostora, toda odlično se je postavil Zalokar in preprečil zadetek. Tudi sicer je bila Krka odločnejša, v 63. minuti pa je bilo razburljivo tudi v gostujočem kazenskem prostoru, na koncu je do strela prišel Dejan Urbanč z roba kazenskega prostora, a zadel Collinsa. Na drugi strani je Welbeck zadel Jureta Petrica s podobnega položaja.



V 74. minuti se je izkazal gostujoči vratar Mitrović, ko je izjemno in atraktivno obranil nevaren poskus Mihe Drnovška z roba kazenskega prostora. Le dve minuti pozneje se je za strel s približno 25 metrov odločil še Enes Rujović, a zadel prečko. Isti igralec je nato prišel še do priložnosti na desetih metrih, toda žogo poslal čez gol. V 90. minuti je poskusil še David Poljanec, a je bil Mitrović spet na mestu, tako kot po strelu Davida Bučarja v izdihljajih tekme.

KRŠKO - KRKA 0:0

Krško - Stadion Matije Gubca. 1400 gledalcev. Glavni sodnik: Slavko Vinčič (Maribor).
Strelci: -
Krško: Zalokar, Petric, Volarič (od 86. Bučar), Poljanec, Sikošek, Urbanč, Štefanac (od 54. Čeh), Drnovšek, Rujović, Obed (od 64. Kožar), Đukić. Trener: Tomaž Petrovič.
Krka: Mitrović, Fuček, Novinić (od 81. Marjanović), Mojstrovič, Ejup, Dežmar, Marotti, Collins, Welbeck, Kastrevec (od 89. Kramar), Dangubić (od 87. Potokar). Trener: Andrej Kastrevec.
Rumeni kartoni: Đukić; Novinić, Kastrevec, Ejup, Collins
Rdeči karton: -

Članki iz rubrike