gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 18.06.2015 17:15:50

Seznam želja Olimpije, poln znanih imen

Drago Wernig - TAKA
Olimpija menda potrebuje vsaj osem novih nogometašev, da bo v naslednji sezoni konkurenčna najboljšim v državnem prvenstvu, toda za zdaj zmaji javnosti še niso predstavili niti enega novinca. Ampak tudi to se bo kmalu spremenilo.

Po menjavi oblasti je v Ljubljani v javnost romalo že precej obvestil za medije, toda še v nobenem ni bila rdeča nit vsebine predstavitev novega nogometaša. Toda to ne pomeni, da si Milan Mandarić in njegov najtesnejši sodelavec Ranko Stojić ne prizadevata za to, da bi Olimpija že v kratkem dobila precej novih obrazov.

Mezga sicer sploh ni bil edini nekdanji Mariborčan, za katerega so se ogreli Ljubljančani. Izvedeli smo, da so navezali tudi stik z Goranom Cvijanovićem, seveda po tem, ko se je slednjemu Rijeka zahvalila za sodelovanje. Ker je prost nogometaš brez pogodbe, Olimpiji zanj ne bi bilo treba plačati odškodnine.

Osem nogometašev, kolikor jih je omenjal Mandarić, čez noč seveda ne bo prišlo, a prestopni rok je še daleč, prav tako je do nove sezone še mesec dni časa. Kristalno jasno je, da bi bilo idealno, če bi vsi novinci prišli naenkrat, toda pogajanja so v nogometu tudi zapletena in včasih predvsem dolgotrajna. No, toda že danes oziroma jutri bi navijači zeleno-belih lahko dočakali prihod prvega oziroma prvih novincev.

CVIJANOVIĆ RAJE NA TUJEM
Velika Stojićeva želja je menda levi bočni branilec Slobodan Urošević, ki je pred dvema letoma sodeloval pri zmagi srbske reprezentance do 19 let na mladinskem evropskem prvenstvu. Enaindvajsetletni nogometaš je danes član Napredka iz Kruševca, toda pred tem je igral za Rad, kjer je nekaj časa služboval tudi Stojić. Za Beograjčanom je več kot solidna sezona, v mesecu maju se je celo namigovalo, da bi kariero lahko nadaljeval pri aktualnem prvaku Partizanu.

949-6-mezga cropix
Tom Dubravec/CROPIX

Na seznamu želja Olimpije se je po naših informacijah znašel tudi Dejan Mezga, ki ga slovenski javnosti kakopak ni treba predstavljati. Gre za nogometaša, ki je bil kar sedem let član Maribora, v tem času je dobil tudi slovenski potni list. Lani je odšel v Split in tam podpisal za Hajduk, toda na Poljudu ne računajo več nanj; to potrjuje dejstvo, da vezist ni odpotoval na priprave v Slovenijo. Toda Mezga bi za Olimpijo lahko bil prevelik finančni zalogaj. Devetindvajsetletnik iz Čakovca ima podpisano zelo dobro pogodbo s Hajdukom, ta ga menda plačuje s kar 150 tisoč evri na sezono! Splitčani želijo tudi zaradi tega prekiniti sodelovanje z njim, Mezga pa se jasno kar tako dogovorjenemu znesku ne bo odpovedal.

Mezga sicer sploh ni bil edini nekdanji Mariborčan, za katerega so se ogreli Ljubljančani. Izvedeli smo, da so navezali tudi stik z Goranom Cvijanovićem, seveda po tem, ko se je slednjemu Rijeka zahvalila za sodelovanje. Ker je prost nogometaš brez pogodbe, Olimpiji zanj ne bi bilo treba plačati odškodnine. Posledično so mu bili pripravljeni ponuditi kar okoli 10 tisoč evrov mesečne plače, toda 28-letnega Cvijanovića naj bi bolj zanimalo nadaljevanje kariere na tujem. Prejel naj bi tudi že nekaj drugih ponudb, omenja se Južno Korejo in Kitajsko.

ZMAGA NA PRVEM OBRAČUNU
Stojić je bojda v zadnjih dneh navezal tudi stik s Celjem, v prvi vrsti zaradi vratarja Matica Kotnika, po poročanju Nogomanie so se že začeli tudi pogovori z Rudarjem. Slednji ima trenutno pod pogodbo le osem nogometašev, dva od teh sta Aljaž Krefl in Denis Klinar – oba naj bi bila tudi na seznamu želja Olimpije. Kdo bo dejansko prišel k Olimpiji in kdo bo ostal le želja ljubljanskega kluba, bomo kakopak šele videli. A kot rečeno, karte, ki so položene na Stojićevo pisalno mizo, se bodo kmalu s hrbtne strani začele obračati na prednjo.

Za konec dodajmo, da je Olimpija včeraj odigrala prvo prijateljsko tekmo. Nasprotnik je bil tako imenovani Promo Team, ki ga sestavljajo aktualni in nekdanji nogometaši celjskega Šampiona. Potem ko se je prvi polčas končal z 1:1 (gol je dosegel Dejan Djermanović, ki je prav včeraj praznoval 27. rojstni dan), so Ljubljančani v nadaljevanju upravičili vlogo favorita in slavili s 3:1.

Članki iz rubrike