zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 18.06.2015 13:46:21

Dalibor Volaš: Lahko je mina, a bati se morajo nas

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani so si lahko včeraj privoščili nekaj 'luksuza'. Trenirali so le enkrat, popoldne je bilo namenjeno počitku, a za vijoličaste je kakopak najpomembnejše spoznanje, da so uvodni dnevi priprav minili brez posebnosti in ob delovni vnemi na visoki ravni.

Po šampionskem slavju ste imeli na voljo le 14 dni za oddih. Malo, bržčas premalo, mar ne?
Dopust je bil zares kratek, a tako pač je, na to smo se že navadili. Mislim, da niti eden od igralcev ni imel težav z vrnitvijo k treningom. Ker vemo, zakaj smo skupaj in kaj vse je pred nami.

Zaradi kratkega dopusta so poletne priprave specifične.
Vsekakor in so hkrati lažje kot zimske, ki so tudi precej daljše. A to je tudi obdobje, ko delamo temelje že za poletne izzive. To je baza, ki je nadvse pomembna, zdaj moramo vse skupaj seveda nadgraditi. Časa ni veliko, vse se dogaja zelo hitro, že 5. julija nas čaka prva uradna preizkušnja. A prepričan sem, da bomo dosegli namen in da bomo takrat, ko bo to najbolj pomembno, na želeni ravni.

Lani najbrž nihče ni pričakoval, da bi lahko v Ljudskem vrtu spremljali tekme lige prvakov, pa nam je uspelo. Zdaj moramo biti in ostati osredotočeni le na vsak naslednji izziv, na vsako naslednjo preizkušnjo. Gremo korak za korakom. Najprej nas mora zanimati zgolj in samo drugi krog kvalifikacij.

Kakšno je po nekaj dneh treningov stanje duha v slačilnici?
Opazno je, da smo vsi dobro razpoloženi in pripravljeni na naporno delo. Ker se seveda zelo dobro zavedamo, kaj nas čaka. In to si moramo »programirati« v glavo, to mora biti vseskozi v naših mislih in to nas seveda žene naprej.

Že v ponedeljek boste na žrebu v Nyonu izvedeli, kdo bo vaš tekmec v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov. V kolikšni meri razmišljate o plesu kroglic, se s soigralci pogovarjate o tem, kdo bi bil pravšnji nasprotnik?
Ne, o tem se v teh dneh nismo pogovarjali, popolnoma jasno pa je, da si želimo takšnega tekmeca, ki ga bomo lahko premagali. Iz morda kakšne manj razvite nogometne države. Morda kakšnega zmagovalca prvega kroga, toda hkrati je neizpodbitno dejstvo, da se morajo naši tekmeci bati nas. Smo nosilci, že to je dovolj zgovoren podatek o razmerju moči in razkriva, kdo je favorit. A to nas kakopak ne sme zaslepiti. Niti po naključju.

volas dw
Drago Wernig - TAKA

V pretekli sezoni je Maribor igral v skupinskem delu lige prvakov. Do kam lahko seže v prihajajoči sezoni?
O tem je zelo težko govoriti. Lani najbrž nihče ni pričakoval, da bi lahko v Ljudskem vrtu spremljali tekme lige prvakov, pa nam je uspelo. Zdaj moramo biti in ostati osredotočeni le na vsak naslednji izziv, na vsako naslednjo preizkušnjo. Gremo korak za korakom. Najprej nas morajo zanimati zgolj in samo drugi krog kvalifikacij, kjer kakovostnih ekip prav tako ne manjka. Hitro lahko naletiš na kakšno »mino«, zato je treba vedno znova ohraniti maksimalno zbranost in pristop na najvišji ravni. Ampak kot sem že dejal, o žrebu za zdaj ne razmišljamo. Vsekakor tudi zato, ker vso energijo usmerjamo v treninge, pulz je visok, druge stvari nas ne zanimajo. Za njih preprosto ni časa.

Ambicije na domačem prizorišču so kakopak že vrsto let kristalno jasne.
O tem ni niti najmanjšega dvoma. Prvi in osnovni cilj je osvojiti prvenstvo, od tega živimo, česar se zelo dobro zavedamo. Dejstvo je, da je iz leta v leto težje, ampak to seveda v ničemer ne spreminja naših namenov. Vedno znova se bomo trudili po najboljših močeh, da bi nam uspelo, da bomo kos izzivom.

Vrnitev v Ljudski vrt ste zaznamovali z goli, v drugem delu preteklega prvenstva ste se desetkrat vpisali med strelce. Kakšen je načrt za prihodnjo sezono?
Hočem ohraniti takšno formo, s številkami pa se nočem obremenjevati. Nekaj povsem samoumevnega je, da si želim biti uspešen in prispevati svoj delež k dosežkom ekipe, ampak v prvi vrsti moram dobro trenirati, izpolnjevati obveznosti po najboljših močeh. Vse ostalo bo prišlo samo od sebe.

Članki iz rubrike