nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

Ker SD ni plačala 400 tisoč evrov, ji rubijo ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 02.04.2015 10:51:25

Goriška resnica: Vrtovec mora oditi!

Nikola Miljković
Štirikratni slovenski prvaki so v torek v predvidenem roku oddali vlogo za pridobitev tekmovalne licence za prihodnjo sezono. Z zelo veliko gotovostjo lahko zatrdimo, da je za zdaj nepopolna in da jo bodo Goričani prisiljeni dopolnjevati, toda upanje, da bodo dosegli namen, vendarle ostaja. Bolj kot ne pa je jasno, da v klubu ne bo ostal Robert Vrtovec.

Ob vseh težavah, s katerimi se ubadajo, so Goričani prvi pogoj vendarle uresničili. V zadnjih minutah torka so oddali dokumentacijo za pridobitev tekmovalne licence za prihodnjo sezono. Najpomembnejše je kakopak spoznanje, da je večina igralcev prispevala svoj podpis, da se strinjajo s preložitvijo poravnave zaostalih obveznosti. Vsi pač ne, a za prepričevanje je vendarle še nekaj časa. Komisija za licenciranje bo namreč v prihodnjih dneh vlogo pregledala in nato opozorila Goričane, kaj vse bo treba dopolniti. 

Sicer pa smo že v včerajšnji Ekipi24 poročali o tem, da igralci nad razpletom ponedeljkovega srečanja s poslovneži iz lokalnega okolja, predstavniki gospodarstva in mestne občine niso bili ravno navdušeni. Pričakovali so več. Za zdaj so izvedeli, da skupina ljudi, ki je pripravljena pomagati, ima zagotovljena določena finančna sredstva, toda ... 

820-2-vrtovec gw
Grega Wernig

"Povedali so nam, da ni nikogar, ki bi pokril dolgove. Junija bi se aktivno vključili v klub pod pogojem, da podpišemo soglasje za licenco in da jo Gorica tudi dobi. Odločitev je seveda stvar posameznika. Predstavljeni načrt predvideva, da bi članska ekipa temeljila na domačih močeh, s tremi ali štirimi prišleki kot dodano vrednostjo. Začeli naj bi na polprofesionalni osnovi z morebitno kombinacijo nogometa in drugega dela. Zamisel je dobra. Problem je, ker dolg ostaja, dokler ne bo denarja iz Parme oziroma od nekdanjega pokrovitelja, kot nam je bilo predstavljeno. V najboljšem primeru bi do konca sezone poskušali kaj zbrati," je za Primorske novice pojasnil Alen Jogan.

Menda bi bila skupina rešiteljev kljub vsemu pripravljena nekaj denarja nakazati takoj in zdaj, a pred tem želijo dobiti natančen vpogled v vso dokumentacijo. Da bi točno vedeli, komu je denar namenjen. Nikakor si ne želijo privoščiti, da bi opravili nakazilo, ki bi ga potem denimo "pohopsal" nekdo v Parmi ... 


V torkovi Ekipi24 smo prav tako razkrili, da na ponedeljkovem sestanku prvega moža kluba ni bilo. "Takšen je bil dogovor. Tudi zato, ker menim, da je prav, da igralci še od nekoga drugega slišijo, kakšne so dejanske razmere. Kakšna je stvarnost," je pojasnil Robert Vrtovec in v nadaljevanju zanikal, da bi v preteklih dneh kdorkoli karkoli pogojeval z njegovim odhodom: "Ne, ni bilo nobene zahteve za moj odstop. Nisem dobil ultimata. Za zdaj kaže, da bom predsednik vsaj do konca sezone, potem bomo videli, kako in kaj naprej. In menim, da bo odvisno tudi od moje volje." 

gorica ap
Arsen Perić

Toda včeraj nam je kar nekaj virov zagotovilo, da je resnica drugačna. Precej drugačna in da Robert Vrtovec zavaja javnost. Ker je dejstvo, da ga na sestanku ni bilo zato, ker so tako hoteli pobudniki srečanja ter "slačilnica", prav tako kot naj ne bi bilo niti kančka dvoma o tem, da se mora umakniti s predsedniškega položaja, kar se mora zgoditi najpozneje do konca sezone. 

Potem zanj v vodstvu kluba ne bo več prostora. Ker tako hočejo ljudje, ki so pripravljeni priskočiti na pomoč in Gorico rešiti pred popolnim mrkom, enako velja za igralce, ki imajo neizpolnjenih obljub ter neuresničenih takšnih in drugačnih projektov preprosto dovolj.

Članki iz rubrike