bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 01.04.2015 07:48:21

Igralci so oklevali, kaj bo prinesel današnji dan?

Arsen Perić
Goričane v soboto čaka domači prvenstveni obračun z zelo dobrimi Celjani, toda v teh dneh so v ospredju vendarle druge stvari.

Ni skrivnost, da klubu že dalj časa grozi razpad sistema, a zdelo se je, da so v mestu vrtnic v zadnjem trenutku le našli rešitev. Ampak zadeve so se menda zapletle, mnenje igralcev o tem, kaj storiti, naj ne bi bilo enotno. 

V ponedeljek zvečer se je zgodil napovedani sestanek med poslovneži iz lokalnega okolja, predstavniki gospodarstva, mestne občine, igralci, člani strokovnega vodstva in zaposlenimi v klubu. Uradnih informacij sicer ni, toda najprej smo dobili namige, da je bil uspešen. Da se torej upniki strinjajo s predstavljenim načrtom reševanja nastalih finančnih težav in sprotne stabilizacije razmer, kar obenem pomeni, da so privolili v preložitev poravnave obveznosti. Kakopak ob zagotovilih rešiteljev, da bodo obljube zaživele tudi v praksi. Zanimivo je, da prvega moža kluba na srečanju ni bilo.

"Takšen je bil dogovor. Tudi zato, ker menim, da je prav, da igralci še od nekoga drugega slišijo, kakšne so dejanske razmere. Kakšna je stvarnost," je pojasnil Robert Vrtovec in zanikal, da bi v preteklih dneh kdorkoli karkoli pogojeval z njegovim odhodom. "Ne, ni bilo nobene zahteve za moj odstop. Nisem dobil ultimata. Za zdaj kaže, da bom predsednik vsaj do konca sezone, potem bomo videli, kako in kaj naprej. In menim, da bo odvisno tudi od moje volje," je nadaljeval prvi mož štirikratnih prvakov, ki je včeraj okrog 16. ure zagotovil, da bo klub do polnoči oddal dokumentacijo za pridobitev tekmovalne licence: "Kolikor vem, s podpisi igralcev in ostalih v klubu, da se strinjajo s preložitvijo izplačil zaostalih obveznosti. Res verjamem, da se bodo zadeve uredile in da bo prevladal razum. Tudi zato, ker je jasno, da so naše težave izključno posledica stečaja Parme. Če ga ne bi bilo, tudi naših problemov ne bi bilo. Mislim, da je v interesu vseh, da se zadeve rešijo. Tudi v interesu slovenskega nogometa."

srebrnic beggi nm
Nikola Miljković

Po predsednikovih besedah je bilo mogoče sklepati, da je Gorica rešena, da pridobitev tekmovalne licence za prihodnjo sezono ne bo vprašljiva, toda stanje duha v slačilnici menda še zdaleč ni temu primerno. Izvedeli smo, da nad ponedeljkovim srečanjem igralci nikakor niso bili navdušeni oziroma da so pričakovali več in da ni enotnega mnenja o tem, kaj storiti. Ali bo privolil v odlog plačila, se bo odločil vsak sam, iz zelo zanesljivega vira pa smo izvedeli, da je bilo še v včerajšnjem zgodnjem večeru veliko takih, ki so se borili sami s seboj in oklevali sprejeti končno odločitev. Kot na dlani je, da do 18. ure mnogi še niso prispevali svojih podpisov, ki bi potrjevali, da so po tem, ko osem mesecev niso dobili plač, na poravnavo obveznosti pripravljeni počakati še malce dlje.

Kaj bo prinesel današnji dan?

Članki iz rubrike