franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 15.02.2024 10:37:46

Ker ne bo navijal za Dinamo, je legendarni Hrvat ostal brez selektorskega stolčka!?

Profimedia
Hrvaška nogometna zveza (HNS)je odstavila selektorja reprezentance do 17 let Roberta Jarnija, nekdanjega reprezentanta in igralca velikanov, kot sta Juventus in Real Madrid. Nekdanji nogometaš, zdaj pa trener, je ostal brez službe zaradi neprimernih izjav v medijih, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Izjavil je namreč, da bo na tekmi evropske lige navijal za Betis, in ne za zagrebški Dinamo, ki se bosta merila v 1/16 finala evropske lige. Prva tekma bo danes v Sevilli.


HNS meni, da ima sicer vsak posameznik pravico navijati, za kogar hoče, a je za selektorja ene od reprezentančnih selekcij neprimerno, da izjavi, da bo navijal za tuj klub proti domačem. "Z izjavo je poslal slabo sporočilo igralcem, ki jih vodi in med katerimi so tudi člani kluba, proti kateremu navija. Hrvaški selektorji imajo nalogo promovirati prijateljstvo, slogo, medsebojno sodelovanje, spoštovanje in medsebojno zaupanje igralcev, s takimi izjavami pa tega ne more doseči," menijo na HNS.

Jarni, ki ga je hrvaški reprezentant in napadalec Dinama Bruno Petković po izjavi označil za klovna, je za Betis igral od leta 1995 do 1998, zanj je zbral 98 nastopov, v katerih je dosegel 19 golov. Profesionalno kariero je začel v Hajduku, največjemu rivalu zagrebškega Dinama, končal pa leta 2002 v Panathinaikosu.

Značke: nogomet, hrvaška

Članki iz rubrike