pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Pik je nekoliko bolj boleč od domačega sršena .. Odkrito.si

Invazija azijskih sršenov v Evropi

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
9 22.10.2022 13:51:08

Andreju Staretu se zaradi glasovanja za zlato žogo spet čudi svet! Pa kaj je problem Slovenije?!

media24
Novo glasovanje za najboljšega nogometaša na svetu po izboru francoske revije France Football, nov podvig Andreja Stareta.

Verjetno se še spomnite, koliko prahu je edini Slovenec s pravico glasovanja za dobitnika zlate žoge, dvignil pred tremi leti. Najprej s svojim glasovanjem, nato z obtožbo revije France Football prirejanja glasovanja, saj da je sam glasoval za kasnejšega dobitnika zlate žoge Lionela Messija, čeprav ga na njegovem seznamu ni bilo niti med petimi najboljšimi. Letos mu je uspelo svetovno nogometno javnost znova opozoriti nase. In s tem seveda narediti 'reklamo' Sloveniji …

Andrej Stare je bil namreč le eden od štirih na svetu, ki niso glasovali za dobitnika zlate žoge Karima Benzemaja. »Edini štiri države, ki niso glasovale za Beznzemaja, so Nizozemska, Slovenija, Senegal in Egipt. Razumem Senegal in Egipt, ker imata Maneja in Salaha. Toda kaj je problem Slovenije? In kaj je problem Nizozemske?« se je na twitterju vprašal eden od navijačev madridskega Reala. Stare je bil tudi eden od le treh, ki za najboljšega vratarja ne bi proglasili zmagovalca Thibauta Courtoisa. Ampak dobro, tu mu ne bomo oporekali, saj je na prvo mesto postavil Jana Oblaka, na drugega Courtoisa, na tretjega pa Manuela Neuerja. V glasovanju za zlato žogo pa je na vrh postavil Kevina de Bruyna pred Robertom Lewandowskim, Benzemajem, Erlingom Haalandom in Kylianom Mbappejem na petem mestu.

Članki iz rubrike