sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

nu
nu
0 08.10.2022 13:35:53

Sladka zmagaaa! Predsednik Reala dokazal svoje, potem pa z nepričakovano potezo šokiral ves svet

Profimedia
Prvi mož Reala Florentino Perez je javnosti sporočil, da je dobil sodni spor proti španskemu tabloidu El Confidencial, ki je trajal nekaj mesecev.

Vse skupaj se je začelo lani, ko je El Confidencial objavil zvočne posnetke pogovora med Perezom in neimenovano osebo iz leta 2006. V pogovoru predsednik Reala ostro kritizira zvezdnike madridskega Reala.

Spomnimo: Perez je tistega leta zapustil predsedniško mesto v Realu, zaradi česar ni skrival razočaranja. Potem se je pojavil posnetek, na katerem blati igralce, tudi Raula in Ikerja Casillasa. leta 2009 je vnovič postal predsednik kraljevega kluba.


El Confidencial je posnetek objavil v javnosti. Perez je bil seveda ogorčen in se je na vse pretege boril za svoj prav, češ da je bil to privatni postenek, tabloid pa ni imel dovoljenja za objavo. Po več mesecih je sodišče odločilo v korist predsednika Reala. Ta je dobil zadoščenje in pravico do odškodnine.

Tukaj pa se zgodba komaj začne. Perez se je odločil, da bo od tabloida zahteval odškodnino v višini enega evra. Javnost je ob tem osupnila. Petinsedemdesetletni Madridčan je z bizarno odškodnino želel tabloidu dopovedati, da mu v nobenem trenutku ni šlo za denar, da skratka mediju ne želi vzeti denar. Njegov edini cilj je bila resnica in zadoščenje. El Confidencial je po 16 letih brez dovoljenja objavil posnetek, za kaj takšnega pa pravzaprav ni bilo smisla. To je želel dokazati Perez. In v tem je v popolnosti uspel.

Ob plačilu simboličnega evra mora tabloid objaviti svoje opravičilo Perezu.

Članki iz rubrike