sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

nu
nu
0 08.10.2022 01:40:13

Nemški huligani povsem ponoreli in prekinili evropsko tekmo, eksplozija povzročila šok na stadionu (video)

Profimedia
Nogometni nepridipravi nikoli ne počivajo. Tudi če gre za obračun švedskega in nemškega moštva v evropskem pokalu, navijaški incident ni izključen.

Presenetljivi vodilni v nemškem prvenstvu (Union Berlin) je gostoval na Švedskem, v Malmöju. Tekmo tretjega kroga lige Europa na stadionu Eleda pa ni obeležila dobra nogometna predstava, ampak prekinitev zaradi navijaškega huliganizma.

Nemški navijači so sredi drugega polčasa povsem ponoreli in na igrišče ter tudi na sosednjo tribuno z domačimi privrženci zmetali zajeten arsenal pirotehničnih sredstev. Sodnik je nemudoma tekmo prekinil in igralce obeh ekip poslal v slačilnici, pirotehnični šov pa se je stopnjeval. Medtem ko so predstavniki varnostne službe in policisti skušali umiriti gostujoče navijače pa je silovito počilo, kot da bi eksplodirala bomba.

"Bilo je srhljivo. Morali smo bežati iz stadiona, nismo si upali ostati tam. Bakle, rakete in še marsikaj drugega je letelo po zraku, mi pa smo sedeli na družinskem sektorju desno zgoraj. Ti navijači iz Berlina so povsem nori. Prepotoval sem celotno Evropo, si ogledal ogromno tekem, ampak kaj takšnega pa še nisem doživel. Nikoli! Otroci so kričali in jokali," je ves pretresen po tekmi razlagal domači navijač Jesper. Njegovo 17-letno hčerko bi skoraj zadela bakla. "Še vedno sem v šoku. Bila sem vsa panična, tako kot tudi drugi. Na tribuni je nastal kaos, ker smo vsi želeli pobegniti iz stadiona," je dejala Klara.



Gostje so po tekmi poudarjali, da so njihovi navijači res zmetali na igrišče marsikaj, a da je najhujša eksplozija delo domačih privržencev.

Po približno tridesetih minutah so se razmere dovolj umirile, policisti so zasedli svoje položaje in ustvarili zid med obojimi navijači. Sodnik je naposled dovolil vrnitev igralcev na igrišče in tekma se je lahko nadaljevala. Gostje, ki so celoten drugi polčas igrali z igralcem manj, so dobrih deset minut po nadaljevanju tekme dosegli zadetek, ki je tudi odločil srečanje.

Kapetan Malmöja Anders Christiansen ni skrival ogorčenja: "Nekateri želijo uničiti nogomet. To je bila katastrofa! Na stadionu so bile družine, lahko bi bil kdo ranjen. Ne vem, kaj se to dogaja v Evropi, ampak to ubija nogomet. Pojdite v gozd in se tam pretepajte, ne pa na stadionu. Upam, da jih bo Uefa močno kaznovala."

Članki iz rubrike