Mobilna verzija
dejan kranjc živali1 Odkrito.si

Dejan Krajnc žaluje

janez pletenje Svet24.si

Zadnji v domači fari, ki še obvlada obrt

Victoria Derbyshire Svet24.si

Voditeljica se pred najstniškima sinovoma ...

Slavko Vučurević Svet24.si

Kralj škandalov veleposlanik v Sloveniji?

Fifth Harmony Najstnica.si

Konec za Fifth Harmony

ales prej in potem Njena.si

Aleš danes neprepoznaven: shujšal je skoraj 100 ...

Tara zupančič pop Njena.si

Tara Zupančič po bolezni: Je moja prva!

nu
nu

NORA ŠTEVILKA! Mislite, da ima Olimpija veliko nogometašev?! Poglejte raje, s koliko igralci si v Braziliji delodajalca deli NEKDANJI ZMAJ

ALESFEVZER.COM

Neverjeten podatek o tem, koliko igralcev ima pod pogodbo brazilski klub.

Se še spomnite brazilskega nogometaša po imenu Danilo Mariotto? Nekoč je nosil zeleno-beli dres, a pri Olimpiji ni ostal dolgo. Na svoji prvi tekmi za zmaje je sicer zabil gol, in sicer v pokalu proti Ivančni Gorici, toda kasneje se ni ravno proslavil. Še več, brez pretiravanja je bil Mariotto bržčas najslabši nakup v eri Milana Mandarića, čeprav ga je Ranko Stojić v Stožicah predstavil z besedami, da bi lahko postal "naslednik Andraža Šporarja".

Mariotto je Olimpijo zapustil po nekaj mesecih, potem pa je šla njegova nogometna krivulja dejansko še bolj navzdol. Kasneje je bil posojen tudi slovaškemu tretjeligašu (!) Šamorinu, bil je tudi pri Portuguesi iz Sao Paula in Boavisti iz Ria de Janeira. Toda na papirju je še vedno član matičnega Fluminenseja, kjer imajo na plačilnem seznamu nenormalno veliko nogometašev.

Kot poročajo brazilski mediji, ima profesionalne pogodbe s Fluminensejem podpisanih kar - verjeli ali ne - 130 nogometašev! Eden teh je tudi Mariotto, ki pa ne igra in tudi trenira ne, zgolj prejema plačo. A takšnih je še ogromno. V članski ekipi je le 30 nogometašev, kar 33 je posojenih drugam. Številni se še kalijo v mladinskem pogonu. Če ste torej mislili, da ima Olimpija veliko igralcev pod pogodbo ... No, niti pomisliti pa nočemo, koliko uprava Fluminenseja vsak mesec odšteje za plače. Zagotovo ogromno.