stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
0 19.02.2018 18:50:12

BANKROT: Lastnina kitajskega LASTNIKA MILANA se prodaja prek spleta!

Reuters
Iz Italije prihaja novica, ki nikakor ni prijetna za enega izmed tamkajšnjih nogometnih velikanov.

Po poročanju časnika Corriere della Sera je lastnik Milana Yonghong Li razglasil bankrot! Njegova lastnina bo zdaj naprodaj na spletu, in sicer na strani Taobao, ki velja za kitajsko verzijo Ebayja.

Že v preteklosti je bilo zastavljenih veliko vprašanj okoli Kitajčevega finančnega stanja, saj je kar nekaj virov iz ZDA in Italije izpostavljalo, da ima Yonghong Li denarne težave. Kot kaže pa je njihova razsežnost zdaj taka, da je moral kitajski poslovnež razglasiti bankrot.



Li je lani za 740 milijonov klub kupil od Silvia Berlusconija, toda ob tem ni uspel zagotoviti dogovorjenih sredstev in je vzel kredit, ki naj ga zdaj ne bi bil zmožen odplačevati. Investicijskemu fondu ni mogel plačati 80 miljonov evrov dolga, zato je poskušal prodati četrtino kluba, in zanj iztržiti 200 milijonov, a nihče ni bil pripravljen investirati svojega denarja v ta namen.

Nekatere informacije celo pravijo, da je bil insolventen že v času, ko je Milan prišel v njegove roke. Da bi banki Jiangsu in Canton dobili poravnan dolg, je moral prek dražbe prodati tudi dobrih 11 odstotkov delnic, ki jih ima pri podjetju Zhuhai Zhongfu. Ljubitelji nogometa v rdeče-črnem delu lombardijske prestolnice pa se zaskrbljeno sprašujejo, kaj se bo zdaj zgodilo z njihovim klubom.

Članki iz rubrike