Mobilna verzija
STA
STA

Navijači Borussie Dortmund bodo stavkali

twitter

Najbolj zavzeti navijači nemškega nogometnega prvoligaša Borussie iz Dortmunda so napovedali, da bodo 26. februarja bojkotirali prvenstveno tekmo proti Augsburgu. Razlog niso slabi rezultati ekipe v zadnjem času, ampak dejstvo, da bo tekma na sporedu v ponedeljek, ki je po njihovem mnenju neprimeren dan za tekme.

"Naša odločitev ni uperjena proti klubu, ampak ne moremo in ne želimo sprejeti, da se ligaške tekme igrajo v ponedeljek. Organizacija tekme v terminih, ko večina ljudi nima časa za obisk tekme, kaže ravnodušnost proti socialni komponenti, ki ga ima za navijače nogomet. Ponedeljkove tekme vodijo ligo, ki se ponaša s polnimi stadioni, v prepad," so v sporočilu za javnost zapisali navijači, ki svojo ekipo bodrijo na južnem delu stadion, ta se imenuje tudi "rumeni zid".

Do zdaj so se tekme v Bundesligi igrale od petka do nedelje, letos pa se je vodstvo lige odločilo, da bodo pet tekem v spomladanskem delu prvenstva igrali v ponedeljek. Za to so se odločili, ker želijo klubom, ki igrajo v evropskih pokalih, omogočiti dan počitka več.

Prva ponedeljkova tekma bo na sporedu 19. februarja, ko se bosta merila Eintracht iz Frankfurta in Leipzig.

Značke: nogomet , nemčija