stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
6 10.12.2017 10:54:11

Prvi vrhunski nogometni sodnik, ki je priznal: "PEDER SEM, PA KAJ!"

Arhiv
Veliko se govori o homoseksualnosti v nogometu, tako med igralci kot med sodniki. Vse več pa je takih, ki o svoji spolni usmerjenosti spregovorijo tudi na glas.

V pogovoru za najbolje prodajani švicarski tabloid Bilck je eden najboljših švicarskih sodnikov Pascal Erlacher priznal, da je istospolno usmerjen. Sodnik je sam prosil za pogovor za časopis rekoč: "Prosil sem za pogovor, ker je homoseksualnost v nogometu še vedno velik tabu. Veliko se šepeta po vogalih, le redko kdo pa spregovori naglas. Upam, da bo moja javna opredelitev sprožila resen pogovor o tem," je dejal Pascal.

"Zame je moja spolna usmerjenost nekaj povsem normalnega. Rad imam mojo družino in oni imajo radi mene. Rad sem nogometni sodnik in se s kolegi zelo dobro razumem. In, ni mi težko reči: 'Peder sem, pa kaj!' Dodal bi še, da se mnogi igralci in tudi sodniki bojijo javno povedati, da so homoseksualci, ker se bojijo reakcij okolice, soigralcev, kolegov, trenerjev... Toda o tem je treba govoriti javno, da se razbije tabu," je še dejal 37-letni nogometni sodnik, ki je sodil več kto 150 tekem najboljše švicarske lige, nikoli pa ni prišel na spisek sodnikov za mednarodne tekme. Zakaj? O tem lahko le ugibamo, mnogi pa menijo, da ravno zaradi (prej) domnevne istospolne usmerjenosti. No, v Švici se je sodnik opogumil, bo kdo to storil tudi v Sloveniji, kjer se na veliko šušlja...

Erlachner

Članki iz rubrike