podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
0 24.09.2017 19:42:24

NORA INVESTICIJA KITAJCEV! Lonček je pristavil tudi Real, želi postati klub št. 1 na Kitajskem (video)

Kitajska s hitrimi koraki prevzema primat v svetovnem gospodarstvu, v katerem je tudi šport pomembna kategorija. In v športu je zelo pomemben člen madridski Real.

Ko vse seštejemo, ni nikakršno presenečenje. Kitajci vedo, kaj počnejo. V njihovih zabaviščnih parkih se je lani zabavalo osem milijonov in pol ljudi, zato želijo to dejavnost širiti. Ponuditi nove vsebine.

Otok Hengqin, le 200 metrov oddaljen od igralniške meke Makaa, bo postal turistična oaza. Kitajci pravijo, da je Hong Kong takšen kot New York, Makao je njihov Las Vegas, Hengqin pa bo kot Orlando.


V razvoj Hengqina se je aktivno vključil tudi madridski Real, ki tudi ve, kaj počne. Španski klub bo v sodelovanju s partnerjem Lai Sun Group iz Hong Konga na 12 tisoč kvadratnih metrih zgradil interaktivni kompleks virtualne resničnosti in klubski muzej. Investiciija naj bi bila končana leta 2021. Dokončni dogovor sta obe strani dosegli pred tedni v prostorih stadiona Santiago Berbaneu ob prisotnosti nekdanjih igralcev Reala Emilia Butraguena, Raula in Roberta Carlosa. "Na takšen način bomo še bližje našim navijačem na Kitajskem, med njimi želimo krepiti pripadnost in strast," je po podpisu pogodbe povedal Butragueno.

Ob Realovem "kotičku" bodo na otoku Hengquin zrasli tudi luksuzni hoteli, trgovski centri in različni tematski parki. Kitajci pač želijo zgraditi zabaviščno mesto po vzoru na takšne v ZDA. Celotni zaliv s Hong Kongom, Makaom in še devetimi mesti primerjajo s podobnima v Tokiu in San Franciscu.

V sklopu projekta bo zgrajen tudi most za cestni in železniški promet med Hengqinom in Hong Kongom oziroma Makaom, s 55 kilometri najdaljši na svetu, vreden 15 milijard evrov.

Članki iz rubrike