Mobilna verzija
nu
nu

PRESENEČENJE? Özil naj bi se odločil o svoji prihodnosti

Nemški reprezentančni vezist Mesut Özil je eden glavnih zvezdnikov zasedbe trenerja Arsena Wengerja.

Zato ni nič čudnega, da želijo pri Arsenalu z njim podaljšati pogodbo, ki se izteče 30. junija naslednje leto. Vendar pa Özil odlaša s podpisom nove pogodbe, in kot vse kaže, tega sploh ne bo naredil.

Odločil se je namreč, da jo bo oddelal do konca, nato pa poleti brez odškodnine zapustil stadion Emirates. Danes je iz Anglije celo prišla informacija, da je Nemec že izbral svojo naslednjo destinacijo.

Sicer naj bi še naprej ostal na Otoku, a bi se preselil k Arsenalovemu tekmecu Manchester Unitedu. Znano je, da je trener Jose Mourinho navdušen nad Nemčevimi igrami, zato bi ga zelo rad videl v svojem kadru. Še posebej bi ga rad imel, če bi ga dobil brez odškodnine.

Zanj bi že sprostil mesto v zvezni vrsti, ker bi prišel brezplačno, pa niti fantova plača ne bi smela predstavljati kakršnekoli težave, tako da bi mu lahko plačal okoli 280 tisoč evrov tedenske plače, kolikor naj bi Özil zahteval od Arsenala.

Mourinho je z Özilom sodeloval že pri madridskem Realu, zato zelo dobro pozna njegove kvalitete. Nemčev odhod na Old Trafford pa bi pomenil velik udarec za Wengerja in Arsenal. Ta bo še hujši, če bo ostal tudi brez drugega zvezdnika Alexisa Sancheza, ki ga snubi Manchester City.