volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
3 24.09.2017 14:22:10

Kaj pa to!? Navijači Spartaka so se s prav POSEBNIM TRANSPARENTOM zahvalili VIOLAM! (video)

Grega Wernig
Slovensko-ruska navijaška solidarnost.

V pričakovanju tekme med Mariborom in Spartakom v prvem krogu skupinskega dela lige prvakov v Ljudskem vrtu je bilo tudi nekaj nemirov, možje postave niso bili brez dela, eden od navijačev Spartaka je zaradi napada na policista končal tudi v priporu. To je bil Andrej Martjanov, ki je sredi prejšnjega tedna nato s tožilstvom popisal sporazum o pogojni kazni enega leta zaporam hkrati je sprejel, da se najmanj pet let ne bo smel vrniti v Slovenijo. Policisti so ga sicer ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge, za kar je zagrožena kazen zapora od šest mesecev do pet let.

Martjanov se je na mariborskem sodišču pokesal in povedal, da dejanje obžaluje. Ker ima ženo in triletnega otroka, je prosil za čim prejšnjo izpustitev iz pripora, skrbelo ga je tudi za službo. Rus je bil torej uslišan, pomoč pri vrnitvi v domovino mu je v sodni dvorani ponudil član Viol Roman Križnjak. Policisti so Martjanova v četrtek popoldne na mejnem prehodu Gruškovje predali Križnjaku, ta pa ga je odpeljal do Beograda, od koder je Martjanov z letalom poletel proti ruski prestolnici, Viole so mu priskrbele tudi nekaj oblačil.

spartak
Takšna poteza mariborskih navijačev kakopak ni ostala neopažena, privrženci Spartaka so se jim zahvalili na prav poseben način. Z velikim transparentom na tekmi proti Anžiju iz Mahačkale. "Thanks for help. Hvala Viole!" so zapisali Rusi.

Dvoboj se je sicer končal z rezultatom 2:2, pri gostih pa se je v 74. minuti med strelce vpisal tudi nekdanji branilec vijoličastih Miral Samardžić, ki je z glavo zadel za 1:1.

Članki iz rubrike