Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
6 14.09.2017 18:13:41

BUM! Real je udaril, ISCO ima novo pogodbo. In to kakšno! MAMUTSKA klavzula, ob kateri se stemni ...

Real je naredil tisto, kar je bilo edino logično in kar je obljubljal navijačem.

Pred letom dni je bil na izstopnih vratih. Ni bil v udarni enajsterici Reala, ni bil v udarni enajsterici španske reprezentance. Potreboval je prostor, potreboval je igralni čas, po drugi strani pa se je sam zavedal, da ne kaže največ. Odločil se je ostati, odločil se je poskusiti še enkrat. Real je prižgal zeleno luč, a z igralcem ni podpisal nove pogodbe. In kaj se je zgodilo? Isco je vstopil v zadnjo sezono veljavnosti dogovora, hkrati pa je s fantastičnimi predstavami postal eden najboljših nogometašev na svetu. 

Teoretično bi se januarja lahko pogovarjal s komerkoli in odšel brezplačno, toda Real je svojim navijačem obljubil, da tega ne bo dopustil. In ni. Večkrat so sedli za pogajalsko mizo, se pogovarjali in se vse dogovorili. Isco je podpisal do leta 2022, njegova dosedanja plača je praktično podvojena, najbolj impresivna pa je odškodninska klavzula. Saj veste, klavzula, ki je postala slavna zaradi Neymarja, ki ga je za 222 milijonov odkupil PSG.

In medtem ko je Barca z Neymarjem podpisala pogodbo - pozor, s klavzulo 222 milijonov, in to pred zgolj enim letom -, ki ni vredna takega zvezdnika, je Real ravnal povsem drugače. Kdor bo želel kupiti Isca, bo moral plačati 700 milijonov. Da, 700 milijonov, prav ste prebrali. Seveda nerelano in tudi v teh norih razmerah neplačljivo.  

Značke: isco, real

Članki iz rubrike