stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 14.09.2017 13:05:58

RAZKRITJE! Nekdanji hrvaški vratar Dražen Ladić je povedal USKOKU: Zdravko Mamić mi je ...

sn
Na dan prihajajo podrobnosti preiskave Urada za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (USKOK) proti svetovalcu GNK Dinama Zdravka Mamića, ki je obtožen finančne malverzacije in utaje davkov. Primer na Hrvaškem že več mesecev dviga ogromno prahu, zanimanje javnosti pa je, seveda, ogromno.

"Ti nisi normalen, ti si 'monstrum', ali sploh razumeš, kakšne težave imama, če želim oprati 150.000 evrov," je Mamić dejal Draženu Ladiću, tako trdi Ladić, ko sta se nekoč pogovarjala o reševanju dolgo maksimirskega kluba do Ladića.

Nekdanji vratar hrvaške izbrane vrste je to med zaslišanjem povedal tožilcem v USKOK-u. Preiskava proti Mamiću se dotika tudi obtožb za odtujitev denarja iz Dinamove blagajne, v povezavi z dolgovi do nekaterih igralcev. Ladić je takrat preiskovalcem povedal, da mu je Dinamo za obdobje do leta 2000 ostal dolžan 400.000 evrov, leta 2002 pa je s še nekaj nekdanjimi soigralci tožil klub.



Takrat je Ladića zastopal odvetnik Tomislav Svetina, ki je, zanimivo, danes direktor Dinama.

Pozneje sta se Mamić in Ladić večkrat pogovarjala o rešitvi te težave. "Enkrat me je poklical in me potegnil na stran ter mi rekel: 'Dragi, dajva to že enkrat rešiti.' Rekel mi je, da mi je pripravljen plačati 150.000 evrov in to na črno," je med pričanjem povedal Ladić in dodal, da je to ponudbo zavrnil, saj ni želel prejeti denarja na črno.

Članki iz rubrike