najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bencin Svet24.si

Če vlada ne bo posegla s trošarinami, bo bencin ...

bali Necenzurirano

Od Balija do Colorada in Angole: poslanski turizem...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 06.08.2017 20:39:09

Kakšna NAPAKA obrambe Dinama! Na večnem derbiju je bil Splitčan kot duh, Petar Stojanović pa ... (video)

Profimedia
V hrvaškem prvenstvu je bil nocoj na sporedu veliki derbi med Dinamom in Hajdukom.

Po uspešnem preboju v zadnji krog evropskih kvalifikacij so morali nogometaši Dinama in Hajduka že hitro spet zavihati rokave, nocoj so se namreč pomerili med sabo. Prvi večni derbi hrvaškega prvenstva je bil odigran v Zagrebu, na stadionu Maksimir pa so bili gledalci priča zmagi domačih. Dinamo je povedel že v osmi minuti, ko je v polno meril mladi Ante Ćorić, v 64. minuti je izenačil Zoran Nižić.


Drugi gol na tekmi je bil sicer nekaj posebnega, saj je padel po obupni napaki obrambe Dinama. Po podaji iz kota je bil namreč Nižić v kazenskem prostoru domačih OSAMLJEN KOT DUH. Nihče ga ni pokril, okoli njega ni bilo nikogar niti blizu. Visokoraslemu branilcu z glavo žoge ni bilo težko poslati proti mreži, tam pa sta nato svoje dodala še vratar Dinama in njegov slovenski soigralec Petar Stojanović. Livaković strela nogometaša Hajduka ni uspel zaustaviti, čeprav bi ga lahko, za nameček pa je nekdanji nogometaš Maribora na golovi črti povsem zgrešil žogo, ko jo je želel izbiti v polje.

Kljub šoku zaradi prejetega zadetka so modri zbrali dovolj moči, da so si v zaključju derbija priigrali zmago. V 78. minuti je na 2:1 povišal Dani Olmo, dve minuti kasneje je El-Arbi Hilal Soudani upravičil svoj vzdevek "Gospod Derbi" in postavil končnih 3:1 za Dinamo.

Značke: hajduk, gnk-dinamo

Članki iz rubrike