stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 23.06.2017 10:22:46

Kapetanov govor, ki zaledeni kri: "Jedli smo drek celo leto, da bi zdaj..." (video)

Profimedia
Nizko je padla, pred dvema letoma je zaradi dokončnega finančnega kolapsa pristala v četrti ligi, zdaj pa je znova na pragu italijanske elite. Parma se vrača.

Spremenili so ime v Parma Calcio 1913 in krenili na težko pot vstajenja. Zdaj žanjejo prve sadove, v finalu play offa Serie C so pred dnevi z 2:0 premagali Alessandrio in bodo v prihajajoči sezoni igrali v drugem rangu italijanskega nogometa.

Na svetovnem spletu se je pojavil govor kapetana Alessandra Lucarellija, govor 39-letnika tik pred začetkom odločilnega dvoboja je nemudoma postal internet uspešnica. Dotaknil se je tudi soigralcev, ki so na to leteli po terenu.

"Natisnil sem tole sliko. Veste katero? Tisto od sinoči. Na tej sliki se nahaja vse, kar nas predstavlja. Trpljenje, neustrašnost, požrtvovalnost! Na sliki je vse to, kar nas je pripeljalo v finale. Seria B je tam zunaj, na terenu, v naslednjih 90 minutah moramo dati vse od sebe. Vso energijo in vso moč! Vse, kar še imamo, moramo dati danes, takrat, ko ne bomo mogli z nogami, pa moramo s srcem. Zato, ker si to zaslužimo in ker smo prava ekipa. Jedli smo drek celo sezono, da bi zdaj prišli sem. In zdaj moramo vsem spremeniti mišljenje. In še zadnja stvar... Star sem 39 let, ne vem ali bom še imel priložnost ponovno poskušati kaj takšnega, tako da mi morate narediti to uslugo. morate me odpeljati v Serio B! Vsi za enega, eden za vse!," je soigralce čustveno nagovoril 39-letni kapetan ter poleg soigralcev pridobil tudi srca navijačev in ostalih ljubiteljev te čudovite igre.

Članki iz rubrike