favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 23.06.2017 08:20:28

Liverpool je dočakal prvo poletno okrepitev

Petindvajsetletni Egipčan Mohamed Salah je najnovejša okrepitev angleškega Liverpoola, ki ga vodi nemški strokovnjak Jürgen Klopp. Egiptovski vezist je podpisal petletno pogodbo in je bil glavna poletna izbira trenerja rdečih Kloppa, so potrdili na klubskih straneh.

Odškodnina za prestop Salaha, prestop bo veljaven s 1. julijem in začetkom prestopnega roka, iz italijanske Rome znaša 39 milijonov evrov. Gre za izenačenje rekordne odškodnine za afriškega nogometaša, leta 2016 so enako odškodnino izplačali za Sadia Maneja.

Odškodnina za Salaha je za milijon evrov manjša od rekordnega klubskega zneska, ki ga je zasedba z Anfielda izplačala leta 2011 za prestop Andyja Carrolla, ki se je sicer izkazal za precejšnje razočaranje in je po dveh sezonah zapustil rdeče ter prišel v West Ham ob precejšnji kar 20 milijonov funtov težki izgubi.

salah livepool

Salah je bil tarča Liverpoola že leta 2014, a je takrat iz Basla za 11 milijonov funtov prestopil v Chelsea, za katerega pa je odigral le šest tekem, saj so ga Londončani posodili najprej Fiorentini in nato Romi, ki je lansko poletje z Egipčanom podpisala enoletno pogodbo. Roma pa je za Salaha odštela 15 milijonov evrov.

V majici Rome se je v minuli sezoni izkazal s 15 zadetki in je bil po Edinu Džeku drugi strelec Rome ter med najbolj zaslužnimi, da je rimski kolektiv končal na drugem mestu v italijanski ligi.

Liverpool čaka tudi podpis pogodbe z 19 letnim obetavnim Angležem Dominicom Solankejem, prvim strelcem angleške reprezentance do 20 let, ki je osvojila naslov prvaka na svetovnem prvenstvu v tej starostni skupini v Južni Koreji. Solanke se bo pridružil rdečim, potem ko se v njegovem dosedanjem klubu Chelsea niso odločili za podaljšanje pogodbe.

Značke: nogomet, anglija

Članki iz rubrike