nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

bk
bk
0 13.06.2017 13:14:51

Bizarno: Severni Korejci ne verjamejo, da je na nogometnem SP 2010 slavila Španija, temveč ...

Reuters
Novinar španske Marce razkril bizarno zgodbo.

Španci so se v zadnjem desetletju dokazali, kot prava nogometna velesila. Od leta 2008 so namreč slavili na kar treh velikih tekmovanjih. Najprej so dvignili pokal na EP v Švici in Avstriji, nato sta sledila še dva gromozanska dosežka: leta 2010 so tako sedli še na svetovni prestol, dve leti kasneje pa so si še enkrat pokorili Evropo.

Toda, kot kaže, tem dosežkom ne verjamejo prav vsi na svetu. Severni Korejci so namreč prepričani, da ni bila Španija tista, ki je leta 2010 osvojila svetovno prvenstvo, temveč da je prestižni pokal pripadel Portugalcem.

To je posredno za Marco razkril stevard Alvaro Leite, ki je Severno Korejo obiskal aprila, kjer so mu zatrdili, da so bili Portugalci tisti, ki so osvojili naslov prvaka. Angleško govoreči vodič, s katerim si je Leite ogledal Pjongjang mu je pojasnil, da je Cristiano Ronaldo pri njih največji idol, nogomet pa je tako in tako zelo priljubljen. 

"V Severni Koreji so zgodbo o zmagi Portugalske v javnost spustili potem, ko so Portugalci Severno Korejo premagali s 7:0. A v Severni Koreji so še vedno prepričani, da so izgubili le z 0:4, saj so takrat prenos tekme zaradi sramotnega izida prekinili. Portugalce so kasneje dvignili do statusa božanstev, poraz Severne Koreje pa je bil sprejet zgolj zato, ker je bil tekmec tako talentiran. Na podlagi tega so na koncu Portugalci tudi osvojili naslov prvaka in v Severni Koreji prvaki tega SP ostajajo še danes," je dejal Leite.

Portugalci se sicer takrat niso prebili niti v četrtfinale.

Članki iz rubrike