nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 13.06.2017 12:31:41

Ronaldo gre v zapor - in to čisto zares!? Tožilstvo šokiralo z odločitvijo, ki je ni pričakoval nihče!

Cristiano Ronaldo se je pridružil številnim nogometnim zvezdnikom, ki jih tožilstvo bremeni utaje davkov.

Po Lionelu Messiju je zdaj na vrsti Cristiano Ronaldo. Čeprav so mnogi napovedovali, da se bo Cristiano Ronaldo izvlekel in se izognil sojenju, so španski mediji udarili z novico, da tudi portugalskega zvezdnika čaka sojenje. Tožilstvo se je namreč odločilo, da v Ronaldovem primeru ne gre za birokratsko napako in neporavnan dolg, ob čemer bi Portugalec zgolj moral poravnati teh osem milijonov s pripadajočimi obrestmi, temveč gre za prevaro.

Cristiano Ronaldo je namreč med leti 2011 in 2014 utajil skoraj 15 milijonov evrov. V izjavi je tožilstvo zapisalo, da je Cristiano Ronaldo od leta 2010 namenoma skrival svoje dohodke iz tržanje svoje podobe. Ronaldo je namreč obraz številnih velikanov - Nike, Armani, Coca Cola, Tag Heuer in seveda CR7, vse to so znamke, ki jih predstavlja portugalski zvezdnik in tudi iz tega zaslužil veliko vsoto denarja.

Po veljavni španski zakonodaji je za tako visoko utajo zagroženih kar 5 let zapora, cilj obrambe pa bo kazen znižati pod dve leti in s tem po taisti zakonodaji ostati na prostosti. Tako kot je z 22 meseci zaporne kazni na prostosti zaradi prvega tovrstnega prestopka in zaradi njegove nenasilne narave ostal Messi. Zelo težka naloga, kot pravijo poznavalci, in nihče ne bi bil presenečen, le bi nekega dne Cristiana dejansko videli v zaporu. 

Članki iz rubrike