nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 13.06.2017 12:22:46

Hrvati o največjih polomih Anteja Čačića. Je med njimi tudi Maribor?

Drago Wernig - TAKA
Selektor hrvaške izbrane vrste se je po porazu z Islandijo znašel na udaru kritik.

Po porazu na Islandiji si je hrvaška reprezentanca zapletla položaj v boju za svetovno prvenstvo v Rusiji. Pred nedeljskim dvobojem se je zdelo, da je uvrstitev na naslednje veliko tekmovanje samoumevno, zdaj ognjene čaka nadvse zahteven zaključek kvalifikacij.

Ante Čačić se znašel na udaru kritik. "To je bila najslabša tekma v mojem mandatu," priznava selektor, ki je doživel enega od najbolj bolečih porazov. Na spletni strani 100posto.hr so ob tem zapisali, da 63-letni strokovnjak sicer ne izgublja pogosto, toda kljub temu ima v dozdajšnji karieri nekaj nadvse bolečih porazov. Omenjeni medij jih je "izbrskal" pet, ki so v precejšnji meri zaznamoval njegovo pot. Med te so uvrstili tudi obdobje v Ljudskem vrtu. "V Maribor je prišel junija 2013, a ostal le do septembra istega leta. Začel je zelo dobro in ekipo popeljal v skupinski del lige Europa, toda v domačem prvenstvu se je zvrstilo nekaj slabih rezultatov. Na sedmih tekmah je zmagal le enkrat in se pozdravil s Slovenijo," so zapisali v pojasnilu.

V bistvu gre za šest preizkušenj. Od 8. do 12. kroga so vijoličasti enkrat zmagali, dvakrat igrali neodločeno in dvakrat izgubili, vmes so bili pod Kalvarijo visoko poraženi tudi v skupinskem delu lige Europa, Rubin Kazan je slavil s 5:2. Spomnimo, za Anteja Čačića sta bila gotovo usodna poraza proti Zavrču in Kopru, po dvoboju na Bonifiki se je Zlatko Zahović aktualnemu selektorju hrvaške reprezentance zahvalil za sodelovanje. Na njegov rojstni dan …

Poleg Islandije je med "bolečinami" še tekma osmine finala proti Portugalski na Euru v Franciji, pokalni poraz z Dinamom proti Zadru leta 2012, ko so modri do 83. minute vodili z 2:0, v sezoni 2002/03 se z Interjem iz Zaprešića v nasprotju s pričakovanji ni uvrstil med hrvaško elito.

Članki iz rubrike