Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

nu
nu
0 19.04.2017 21:03:49

Med Delijami v Zagrebu tudi srbski predsednik (video)

Srbski predsednik Aleksandar Vučić ne skriva svoje navijaške preteklosti in ne skriva svoje ljubezni do rdeče-bele barve. Nasprotno, o tem govori s ponosom.

"Poglejte, vedno smo bili pripravljeni na pretep v Zagrebu, ampak tistega dne je bilo drugačno vzdušje. Več kot dva tisoč nas je potovalo z Vlakom, prvi incident pa se je zgodil v Vinkovcih. In ta je bil hujši, kot sicer...," je skoraj navdušujoče po spominih pobrskal Vučić, ki je bil 13. maja leta 1990 na tisti zloglasni tekmi na stadionu Maksimir star 20 let. S šalom okoli vratu, bržčas nekaj alkohola v krvi in pokončno navijaško držo je bil čisto pravi pripadnik zloglasnih Delij.

dinamo zvezda 2 1990
Arhiv


Takratni obračun med Dinamom in Crveno zvezdo danes mnogi štejejo kot začetek razpada nekdanje skupne države. Delije je vodil Željko Ražnatović Arkan, ki je v plašču in s pištolo za pasom paradiral kar po zelenici Maksimirja. Na južni tribuni pa današnji predsednik ... "Pretep med obema navijaškima skupinama se je začel na manjšem delu južne tribune. Bil sem na spodnjem delu, ampak sem se z ostalimi hitro povzel na zgornji del. Tu je prišlo do obračuna, v katerem smo Dinamove navijače potisnili na travo. Ampak Hrvati iz severne tribune so medtem že vdrli na igrišče, z vzhodne tribune pa je proti nam poletelo kamenje. Ker so bili višje od nas, jim nismo mogli vračati z isto mero," je razlagal srbski predsednik, ki je v tistem času dobro poznal jugoslovansko navijaško sceno.

dinamo zvezda 1990
Arhiv


"Medtem ko nas je policija strogo varovala in spremljala po zagrebških ulicah, sem videl nekatere vidne navijače Dinama, ki so nas opazovali in poskušali priti z nami v stik. Prepoznal sem Šejtana, Sarmo in še nekatere. Nisem videl Klokana in Sandra, za katera sem vedel, da sta vodnji skupine Bad Blue Boys. Potem sem izvedel, da je skupina navijačev Crvene zvezde uspela tiste Dinamovce presenetiti in jih ob nekem lokalu pretepla," je še pojasnil Vučić, sicer že pred časom za srbske medije.

dinamo zvezda 1 1990

maksimir

Članki iz rubrike