zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

STA
STA
0 19.04.2017 19:08:17

Staarkovs se vrača na latvijsko klop

Nogometno reprezentanco Latvije bo spet vodil Aleksandrs Starkovs, ki se je z njo uvrstil na evropsko prvenstvo leta 2004, je danes sporočila latvijska nogometna zveza. Izkušeni 61-letni trener bo tako še tretjič prevzel latvijsko nogometno reprezentanco.

Starkovs je na latvijsko klop prvič prišel leta 2001, tri leta pozneje pa je Latvijce popeljal do evropskega prvenstva na Portugalskem. Čeprav so se na njem Latvijci v svoji skupini osvojili četrto mesto in se poslovili od nadaljnjega tekmovanja, so presenetili z neodločenim izidom v dvoboju z Nemčijo, tekma se je končala brez zadetkov, izgubili pa so proti Čehom (1:2) in Nizozemcem (0:3).


Po največjem uspehu latvijskega nogometa je Starkovs prevzel moskovski Spartak, leta 2007 pa je spet prevzel latvijsko reprezentanco, ki jo je vodil do leta 2013, ko ga je zamenjal Marian Pahars. Vendar pod njegovim vodstvom Latvijci niso bili več tako uspešni, trenutno so v skupini B kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Rusiji prihodnje leto s tremi točkami s petih tekem na petem mestu, za zamenjavo na mestu selektorja pa so se vodilni možje latvijskega nogometa odločili po porazu na prijateljski tekmi z Gruzijo, ki so jo izgubili z 0:5.

Starkovs bo Latvijo po vrnitvi na selektorsko mesto prvič vodil 9. junija, ko bo v kvalifikacijah gostila Portugalsko.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike