cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

STA
STA
0 17.04.2017 21:29:07

Zola po zgolj štirih mesecih ni več trener Birminghama, Brighton med elito

Avantura nekdanjega italijanskega nogometnega reprezentanta Gianfranca Zolaja na klopi drugoligaške angleške zasedbe iz Birminghama se je končala že po zgolj štirih mesecih. Enemu najboljših nogometašev londonskega Chelseaja trenerske izkušnje na Otoku, pred tem je vodil West Ham in Watford, niso kaj prida pomagale.

Strmoglavljenje angleškega kolektiva se je tako nadaljevalo tudi po prevzemu 50-letnega Italijana. Zasedba je le tri točke pred selitvijo v tretjo ligo angleškega nogometa. Kontroverzni kitajski lastniki Birminghama so se po zamenjavi Garyja Rowetta opekli še z Zolajem, ki je klub popeljal le k dvema zmagama na 22 tekmah.


Birmingham je trenutno na 20. mestu v angleški drugi ligi, tako imenovanemu championshipu, vodilni Brighton ima 45 točk več.

Moštvo s polnim imenom Brighton and Hove Albion si je sicer z osvojenimi 92 točkami v angleški drugi ligi že priborilo uvrstitev med angleško nogometno elito, v premier league. Brighton bo tako v naslednji sezoni drugič zaigral v premier league po sezoni 1982-83, ko so v finalu pokala FA izgubili proti Manchester United. Zasedba, ki jo vodi Chris Hughton, se je v najelitnejše prvenstvo na Otoku uvrstilo po zmagi z 2:1 nad Wiganom.

Značke: nogomet, anglija

Članki iz rubrike