sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

nu
nu
0 17.04.2017 18:06:01

Ancelotti: Zakaj sem odšel iz Reala? Ko sem zamenjal zvezdnika, je ta poklical predsednika kluba …

Reuters
Carlo Ancelotti je postregel z dvema sila zanimivima, skoraj bizarnima razlogoma, ki sta prispevala k njegovemu odhodu s klopi madridskega Reala.

Da bo Carlo Ancelotti za vse večne čase z zlatimi črkami zapisan v zgodovino Reala, ni nobenega dvoma. Italijan je bil tisti, ki je kraljevemu klubu prinesel tako težko pričakovano "decimo", toda kljub osvojenemu naslovu evropskega klubskega prvaka to ni bilo dovolj, da bi dobil nekaj več kredita. Maja 2015 je po nekaj slabih tednih izgubil službo, zdaj pa je trener Bayerna pojasnil, da je k slovesu zagotovo prispeval tudi zrahljan odnos s predsednikom kluba Florentinom Perezom. Ancelotti je v svoji biografiji razkril dva dogodka, ki sta po njegovem močno vplivala na njegovo slovo že po vsega dveh letih.

"Stvari so tekle dobro, toda nastala sta dva velika problema. Za prvega je poskrbela statistika Uefe, ki je 'razkrila', pri Realu ne treniramo toliko kot nekateri drugi evropski klubi. Slavili smo 22 tekem zapored, torej smo nekaj počeli dobro. Toda izgubili smo prav ob objavi statistike in iz kluba je prišlo navodilo, da moramo več trenirati. Sam sem menil nasprotno, menil sem, da nogometaši potrebujejo počitek, saj smo imeli veliko težav s poškodbami in utrujenostjo, zaradi česar smo tudi izgubili prvenstvo. Statistika mi je dala znak, da pri Realu bolj zaupajo številkam kot meni," je zapisal nekdanji trener Milana.

Ancelotti je zatem razkril tudi to, da je k njegovemu slovesu prispeval celo – Gareth Bale! "Direktor mi je dejal, da želi predsednik govoriti in ko sem šel v njegovo pisarno, ki je razkril, da ga je poklical Bale. Na tekmi 4. januarja sem ga zamenjal, njegov agent pa se je pritožil in med drugim dejal, da želi Bale igrati v sredini. Predsednik me je vprašal, kaj bom storil, jaz pa sem odgovoril: 'Nič!'. Sredi sezone nisem mogel spreminjati sistema. Po tistem najin odnos s predsednikom ni bil več enak."

bale

Članki iz rubrike