zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 17.04.2017 16:40:36

Italija na nogah: Kako? Ste resni? Zakaj Barceloni povratno tekmo sodi ravno on!?

Določili so sodnike povratnih tekem četrtfinala lige prvakov, največ prahu pa je seveda dvignil delivec pravice na srečanju Barcelona - Juventus.

Brez skrbi, ne gre za Nemca turških korenin Deniza Aytekina, ki se je "izkazal" na kultnem obračunu PSG-ja in Barcelone, ki so ga Katalonci dobili z zgodovinskih 6:1. O tem sodniku seveda ni ne duha ne sluha, mnogi v Italiji pa trdijo, da je Juventus doletela druga najslabša možnost.

Zakaj? Navajajo kar nekaj podatkov, ki jim lahko posvetite toliko pozornosti (in vrednosti), kolikor pač hočete. Pod točko ena ima Barcelona z izbrancem, Nizozemcem Björnom Kuipersom, sijajen izkupiček. Ni se ji izšlo na eni povsem nepomembni tekmi, sicer pa je vedno pod njegovo piščalko iztržila, kar je potrebovala in želela.

Na drugi strani Nizozemec za Juvetnus predstavlja čisto nočno moro. Ne samo da stara dama z njim na igrišču še nima zmage, še nikoli ni dobila želenega rezultata, ki bi v tem primeru seveda vključeval tudi kopico porazov, nižjih od 3:0.

Prav posebno zgodbo pa lahko pove trener stare dame Massimiliano Allegri. Leta 2012 je prav tako v četrtfinalu proti Barceloni igral z Milanom, na Camp Nou zadel, a sta ga pokopali dve 11-metrovki za Barcinih 3:1. Da, uganili ste, sodil je Kuipers.

Kot rečeno, lahko si mislite, karkoli si hočete. je pa odločitev v Italiji dvignila ogromno prahu, saj je marsikdo prepričan, da je obstajala kopica bolj nevtralnih, manj konfliktnih možnosti od sodnika s takim slovesom in izkupičkom.     

Članki iz rubrike