pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

gv
gv
5 11.12.2016 14:19:29

Kakšna poteza bosanskega zvezdnika! Rojaku brezdomcu, ki je bil ranjen v vojni, povsem spremenil življenje

Agonija prebivalca Sarajeva se je končala v trenutku, ko je za njegovo tragično življenjsko zgodbo slišal bosansko-hercegovski nogometni zvezdnik.

Ajet Mamuti je prebivalec glavnega mesta Bosne in Hercegovine, ki pa je zadnjih sedem let živel brez strehe nad glavo. Velikokrat je prenočil v zapuščenih in podrtih hišah, včasih so ga pod streho vzeli nekdanji soborci, zdaj pa se mu je po zaslugi bosansko-hercegovskega nogometnega zvezdnika Miralema Pjanića življenje obrnilo precej na bolje.

Nekdanji pripadnik vojaških sil Bosne in Hercegovine, ki je bil med vojno v devetdesetih letih dvakrat ranjen, je imel dovolj životarjenja in je svojo zgodbo razkril tamkajšnji javnosti. "Že leta sem brez doma, družine. Revež sem, Sprejeli so me zgolj moji nekdanji soborci, žena me je že davno zapustila, zaslužim zgolj toliko, da nisem lačen. Toda z leti je vse težje," je med drugim o svoji pretresljivi zgodbi dejal Mamuti.

pjanic

Svojih solza ni skrival, z njimi in s svojo zgodbo pa se je dotaknil številnih prebivalcev Sarajeva. Njegovo pripovedovanje pa je nekako prišla tudi do prej omenjenega zvezdnika Juventusa in njegovega rojaka Pjanića, ki ni prav dolgo odlašal in hitro stopil v akcijo. Po poročanju tamkajšnjih medijev se je odločil ukrepati na lastno pest in nekdanjemu vojaku kupil hišo! Globok priklon, gospod Pjanić!

Članki iz rubrike