stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ou
ou
0 27.11.2023 12:04:55

Plesni in scenski spektakel: V Cankarjev dom se vrača Labodje jezero v izvedbi Ukrajinskega klasičnega baleta

Pravljična poslastica
pr
V priljubljenem »belem« baletu je združeno vse, kar navdušuje in navdihuje milijone ljubiteljev glasbe in plesa po vsem svetu, Ukrajinski klasični balet pa je znan prav po predstavi Labodje jezero. Njihova izvedba priljubljenega Hrestača pa nas čaka že sredi letošnjega decembra.

Ljubitelji plesa in Ukrajinski klasični balet se nedvomno veselijo ponovnega snidenja. Potem ko je aprilska uprizoritev baleta Labodje jezero v Cankarjevem domu navdušila tako občinstvo kot kritike, je znamenita plesna skupina s to brezčasno plesno zgodbo Petra Iljiča Čajkovskega o ljubezni med princem Siegfriedom in princeso Odette pripravljena, da znova osvoji Ljubljano.

Kot smo izvedeli od organizatorjev, bo nova izvedba Labodjega jezera Ukrajinskega klasičnega baleta na sporedu Cankarjevega doma 3. marca 2024, manj kot leto dni po prvem nastopu, za katerega so vstopnice hitro pošle.

Baletnik v predstavi_
Baletnik v predstavi
pr

Umetnost, ki pusti pečat
V kolikšni meri slovensko občinstvo uživa v predstavah Ukrajinskega klasičnega baleta, najbolje dokazuje navdušenje nad njihovim baletom Hrestač, ki ga bo plesna skupina na odru Cankarjevega doma izvedla 15. decembra.

»V regijo že vrsto let vnašamo umetnost novega sloga in naša ideja je izvesti nekatere nove predstave, ki bodo na sceni pustile pečat. Zato smo izjemno ponosni na letošnje plesne dogodke, nastop izvrstnega ansambla Virsky, ki smo ga premierno predstavili v Ljubljani, kot tudi na nastop svetovno znanega ansambla Sukhishvili v Cankarjevem domu. Verjamemo, da bo naša izvedba Labodjega jezera marca 2024 znova osvojila občinstvo,« sporoča organizator Siniša Josipović, direktor podjetja Art Partner iz Hrvaške, ki od leta 2019 tesno sodeluje z Ukrajinskim klasičnim baletom in njegovimi zvezdami, kot so baletna legenda Denis Matvienko in njegova žena Anastasia Matvienko, predstavnika mlade generacije Vladyslav Bosenko ter priznani ukrajinski umetniki in prvaki ukrajinskega gledališča, kot so Viktor Ishchuk, Denis Panchenko in Olga Golitsa.

»Osredotočeni smo na povezovanje z umetniki po vsem svetu, najpomembnejša dejavnika sodelovanja pa sta ustvarjalnost in izvirnost Ukrajinskega klasičnega baleta, katerega talent pozna občinstvo po vsem svetu. Naš cilj je zadovoljiti občinstvo ter povečati priljubljenost baleta med javnostjo,« poudarja Siniša Josipović iz podjetja Art Partner.

Predstava, polna strasti
Na predstavi 4. marca v Cankarjevem domu bo sodelovalo kar 32 plesalcev iz več držav. Po besedah Ivana Zhuravleva, priznanega baletnika in umetniškega vodje Ukrajinskega klasičnega baleta, je njihova plesna predstava polna strasti in vznemirljivih čustev, tako kot zgodba o ljubezni med princem Siegfriedom in princeso Odette, ki jo zlobni čarovnik Rothbard spremeni v laboda.

»Prikazali bomo izvedbo v koreografiji znanega umetnika Valeryja P. Kovtuna, s katero smo že več kot 380-krat nastopili na največjih svetovnih odrih od Italije in Francije, do Avstrije in Norveške,« je povedal Zhuravlev, ki razkriva, da bo občinstvo ob novi uprizoritvi Labodjega jezera v marcu nedvomno uživalo tudi v scenskem spektaklu.

Čarobno Labodje jezero
Čarobno Labodje jezero

»V nastajanje predstave je vključeno veliko število oblikovalskih studiev, ki niso omejeni samo na delo na področju gledališke dejavnosti. Veliko jih razvija projekte v modni industriji, estetiki in celo arhitekturi,« povzema Zhuravlev.

Najboljše božično darilo
Za tiste, ki obožujejo vznemirjenje ob predstavah v živo ali pa jih še nikoli niso videli, je vstopnica za balet nepozabno darilo. Čarobna predstava s tistimi, ki jih imamo najraje, je najlepše božično darilo, ki ga lahko kupite že sedaj.

Vstopnice za plesno-glasbeni spektakel Labodje jezero so na voljo na: https://www.cd-cc.si/kultura/prireditev-drugega-organizatorja/labudje-jezero

Zaradi velikega povpraševanja priporočamo, da vstopnice rezervirate čim prej.

Galerija
Značke: jezero, predstava

Članki iz rubrike