GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

ou
ou
0 12.02.2018 13:33:59

Zlati Matic Rebec navdušil otroke z zabijanjem na drugem dogodku akcije Podarite nam modro srce

Matic Rebec je podprl akcijo Podarite nam modro srce
Otroci koprske osnovne šole so imeli na drugem dogodku akcije NIVEA Podarite nam modro srce priložnost spoznati Matica Rebca, člana zlate košarkarske reprezentance in košarkarskega kluba Sixt Primorska. Med drugim jih je navdušil z atraktivnim zabijanjem.

Le kaj je lahko otrokom, ki se nagibajo k športu, v večji navdih kot spoznati svojega vzornika? Otroke koprske osnovne šole Dušana Bordona je v okviru akcije Podarite nam modro srce, s katero bo NIVEA v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine že 12. leto zapored namenila 20.000 evrov za izobrazbo otrok iz socialno šikejših okolij, obiskal Matic Rebec, nov član koprskega kluba Sixt Primorska. Matic Rebec je otroke skozi pogovor z voditeljico Alenko Kesar spodbujal k športu ter jih navdihoval s pogumom za uresničevanje svojih talentov in sanj. Otroke sta spomnila tudi na izdelovanje modrih src, ki so skozi akcijo postala simbol solidarnosti z otroki iz socialno šibkejših okolij.

Kar težko je bilo verjeti, da smo postali evropski prvaki
Matica Rebca je za košarko že pri rosnih sedmih letih navdušil starejši brat, ki je tudi treniral košarko. "Prvič sem šel z njim na trening, nato pa je ljubezen do žoge ostala z mano in se s treningi še povečala," je razložil Matic Rebec. Zlati košarkarski reprezentant je otrokom, ki so v en glas glasno zakričali, da so gledali tekme evropskega prvenstva, povedal, da so na prvenstvu iz tekme v tekmo verjeli v zmago. "Ko pa smo postali evropski prvaki, se tega v bistvu sploh nismo dobro zavedali. Kar težko je bilo verjeti. Ves vložen trud, vsi treningi se poplačajo na ta način," je razložil Matic Rebec. Matic, ki je osnovno šolo obiskoval v Postojni, je sicer že ob vstopu v srednjo šolo prejel prvo košarkarsko ponudbo in se preselil v Domžale.

Matic je otrokom pokazal nekaj trikov z žogo
Matic je otrokom pokazal nekaj trikov z žogo

Pomembno je vztrajati
Na vprašanje voditeljice Alenke Kesar, kaj naredi športnik, ko mu ne gre najbolje, je Matic otrokom povedal, da v športu niso zmeraj le najlepši trenutki in da ni vedno najlažje. Spodbudno je dodal: "Pomembno je, da vztrajamo, ko nam ne gre, in da se spomnimo, kako zelo smo trenirali. Pomembno je, da se trudimo naprej."

Njegov vzornik je Goran Dragić
Matic Rebec je otrokom razkril tudi, da je njegov vzornik Goran Dragić, pri čemer ga je Alenka Kesar povprašala, kakšen je Goran kot soigralec. "Goran je zelo v redu. Zelo preprost. Vsekakor si je zaslužil uvrstitev na tekmo All Star. Če ne že lansko sezono, pa letošnjo. Zelo sem vesel zanj," je povedal Matic Rebec.

Tudi otroci so bili novinarji
Otroci 3., 4., 5. in 6. razredov so imeli za Matica Rebca veliko vprašanj in rade volje je odgovoril.

Vprašanje otrok: Ali ti je všeč košarka?
Odgovor Matica Rebca: Zelo. Najlepši so ti trenutki, neprecenljivi in nepopisani, kot je bilo to evropsko prvenstvo. Ko se ti povrne ves vložen trud.

Vprašanje otrok: Kako si se počutil, ko si dal zmagovalni koš proti Olimpiji?
Odgovor Matica Rebca: Tudi to je takšen zelo poseben trenutek. Trenutek, ko verjameš vase.

Vprašanje otrok: Koliko let že igraš košarko, koliko si visok in koliko si star?
Odgovor Matica Rebca: Od svojega 7. leta. Približno 182 cm. 23 let. (smeh)

Vprašanje otrok: Koliko košev si zadel na evropskem prvenstvu?
Odgovor Matica Rebca: Mislim, da okoli 10.

Otroci so Matica Rebca prosili tudi, naj žogo zabije v koš in rade volje jim je ustregel. Z izjemnim odrivom je poletel proti košu, njegovo zabijanje pa so otroci pospremili z glasnim občudovanjem in ploskanjem. Matic je nato več kot 120 otrokom podpisal modra srca, nekaterim tudi košarkarsko žogo. Nedvomno bo žoga z Matičevim podpisom mladim športnim upom še v toliko večja veselje in navdih.

Kdo so letošnji ambasadorji akcije?
Dober namen bodo v akciji Podarite nam modro srce podprli številni znani ambasadorji iz športnega sveta. Poleg Matica Rebca še Saša Dončić, košarkarski trener in oče Luke Dončića, nekdanji svetovni boksarski prvak po verziji IBF Dejan Zavec, smučarski as Rok Perko ter nekdanji olimpijski in svetovni prvak v metu kladiva Primož Kozmus.

V zdaj že zelo dobro znani akciji tudi letos od 29. januarja do 27. februarja v znak podpore izdelujemo modra srca in jih lepimo na okna. Fotografijo okrašenega okna lahko z oznako #NIVEAmodrosrce objavite na Facebooku ali Instagramu oziroma fotografijo oddate na spletni strani www.nivea.si/modrosrce ter se na ta način potegujete za privlačne NIVEA nagrade.

Tudi vi podarite modro srce in pokažite, da vam je mar.

Galerija
Značke: nivea, srce, modro-srce

Članki iz rubrike