nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ou
ou
0 09.06.2017 11:52:29

Očistimo naše gore v Kamniški Bistrici

Spoštovani ljubitelji čiste narave in pohodništva, ste že slišali za legendo o pogumnem Vrtomirju, ki se je pred davnimi časi v dolini Kamniške Bistrice spopadel s sedemglavim zmajem? Zmaja je pokončal, a njegov zaklad se še vedno skriva v zmajevi votlini pri izviru reke.

Zato vas vabimo, da zaklad skupaj poiščemo na planinskih poteh ob Domu v Kamniški Bistrici. Zagotovo ga bomo našli med čudovitimi odtenki zelene narave in predirne Bistrice, saj bomo okoliške poti očistili vseh odpadkov. Pridružite se nam v nedeljo, 2. julija, ob 9. uri pri Domu v Kamniški Bistrici, ko se bo tradicionalna vseslovenska akcija Očistimo naše gore mudila v deželi pravljic in pripovedk.

Vse udeležence bomo opremili z rokavicami in simbolom akcije – biorazgradljivimi vrečkami za pobiranje smeti, ki jih bodo za čiščenje smeti lahko uporabili na treh različnih planinskih poteh. Podali se bomo na tri različno zahtevne pohode v okolici doma: prilagojeni bodo najmlajšim, malce starejšim in zahtevnim planincem. Na dogodku se bodo otroci in mladi lahko, tako pogumno kot Vrtomir, zavihteli na plezalno steno, se drzno spustili po tirolski žičnici ali se udeležili različnih iger in svoj zaklad našli skozi zanimiv geolov. Spodbujal jih bo tudi Kuža Pazi.

_VID5551

Vse planince čaka planinska malica, zabavne športne igre ter poučne delavnice. V sodelovanju z Gorsko reševalno zvezo Slovenije bomo predstavili program SarOS za hitrejše reševanje ponesrečencev v gorah, kolegi reševalci pa bodo za otroke organizirali orientacijsko tekmovanje.

Prosimo vas, da udeležbo potrdite na e-naslov ocistimo.gore@triglav.si ali s sporočilom na Facebook strani akcije Očistimo naše gore. Pridite zraven in povejte naprej!

PROGRAM
9:00 – 09:30 zbiranje udeležencev, razdelitev vrečk in rokavic, zabavna igra recikliranja za otroke

09:30 – 11:30 čiščenje planinskih poti okoli Kamniške Bistrice (tri različno zahtevne poti: družinska pot, manj zahtevna pot, pot za bolje pripravljene planince). Na poti nas bodo pospremili planinski vodniki.

11:00 začetek ustvarjalnih delavnic za otroke

11:15 malica za vse udeležence akcije

11:30 razglasitev najboljših čistilcev in športno-zabavni program z gostom Cenetom Prevcem

11:45 Beremo gore – branje pod krošnjami s knjižno poličko Očistimo naše gore

12:00 tirolska žičnica (zip line), plezalna stena, slack line, predstavitev dela gorskih reševalcev

12:30 predstavitev programa SarOS za hitrejši dostop do ponesrečencev v gorah (GRZS) prek orientacijskega pohoda za otroke

13:00 športno zabavne igre / zabavni biatlon s člani slovenske biatlonske reprezentance Jakovom Fakom, Klemnom Bauerjem in Tejo Gregorin

13:00 delavnica prve pomoči – oživljanja ponesrečencev v gorah

13:00 Hribovski pogovor: Tone Fornezzi Tof se pogovarja z Martinom Šolarjem, direktor WWF Adria

Galerija

Članki iz rubrike